Kollektivtrafikken i Oslo:

Forventer finvær - men vanlig sommertrafikk

I helga er det forventet trafikk til øyene i Oslofjorden, fordi det er meldt om varme temperaturer. Likevel velger Ruter å ha ordinære helgeruter med Oslo-ferjene.

KØ: Folk står ofte i kø for å komme med båtene som går mellom Aker brygge og øyene i Oslofjorden. Det var også tilfellet her i mai, tidligere i år. Foto: Paul Kleiven / NTB
KØ: Folk står ofte i kø for å komme med båtene som går mellom Aker brygge og øyene i Oslofjorden. Det var også tilfellet her i mai, tidligere i år. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Denne helga starter fellesferien, og det er forventet varme temperaturer, og sol med skyer til helga på Østlandet.

Med temperaturer som kan minne om syden, blir det for mange i hovedstadsområdet ekstra fristende å oppsøke de mange badeplassene i området.

I Oslofjorden er det spesielt de mange øyene som tiltrekker seg flere mennesker om sommeren. Både Hovedøya, Gressholmen og Bleikøya er noen av de mest populære stedene å dra på dagsutflukt for innbyggerne i Oslo.

VARMT: Meteorolog Julie Solsvik Vågane fmelder at vi kan vente oss opp mot 30 garder enkelte steder i landet nærmere helga. Vis mer

Det fører til at Ruter-ferjene fort kan fylle seg opp fort, og spesielt når været tillater det.

- Ordinære helgeruter

Kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun, sier til Dagbladet at de er klar over at det er mye interesse for å ta ferjene ut til øyene i Oslofjorden når det blir fint vær, så antall passasjerer med ferjene avhenger mye av været.

- Hvordan forventer dere at trafikken blir i helga, nå når det er meldt opp mot 30 grader i Oslo?

- Det blir ordinære helgeruter, men vi forventer at det blir litt trafikk. Det er jo fremdeles slik at reiserådene er at man skal ta minst mulig kollektiv trafikk, sier Bruun.

Hun opplyser videre at det kommer til å være en vanlige sommerrute i helga, men at de pleier å sette inn flere ferjer i den perioden, der folk skal hjem fra øyene om sommeren.

- Det er også flere måter vi pleier å organisere køene på Aker Brygge for å være sikre på at smitteverntiltakene blir overholdt på best mulig måte, sier Bruun.

HOVEDØYA: Det er normalt at folk nyter Oslosommeren på en av de mange øyene i Oslofjorden, som her på Hovedøya. Foto: Vegard Grøtt / NTB
HOVEDØYA: Det er normalt at folk nyter Oslosommeren på en av de mange øyene i Oslofjorden, som her på Hovedøya. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer

Kommunikasjonsrådgiveren understreker at det fortsatt er en anbefaling i kommunen om å bruke minst mulig kollektiv trafikk, så langt det er mulig.

I tillegg har hun en oppfordring til innbyggerne i Oslo:

SOLBRENT: Det er viktig å smøre seg godt for å unngå å bli solbrent om sommeren. Reporter: Christian Wehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Spre dere ut på de bademulighetene som er i Oslo. Det finnes mange andre badeplasser i tillegg til de mest populære badeplassene, sier Bruun.

-Avhenger av været

Hun forteller at det hittil i år har vært en større pågang med kollektivtrafikken til øyene i Oslofjorden, spesielt de dagene det har vært fint vær.

Forrige helg var det egentlig meldt om varme temperaturer, noe som viste seg å aldri bli noe av likevel.

Mandag formiddag gikk Meteorologisk institutt ut på Twitter og forklarte hva som hadde skjedd etter flere ble skuffet over været i helga.

Meteorolog Julie Solsvik Vågane fortalte da til Dagbladet at feilmeldinga som ble gitt for helga, er typisk for sommeren.

Sofie Bruun sier at det også påvirket trafikken ut til øyene.

- Forrige helg var det ikke mye trafikk ut til øyene, fordi det ikke var så bra vær, sier hun.

BRANN: Politiet i Oslo har delt videoen da politihelikopteret fanget denne brannen. Video: Politiet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Dersom det skal vise seg å bli en økning i kollektivtrafikken til uka, er Ruter imidlertid forberedt.

- Vi følger kontinuerlig trafikken og er forberedt dersom det kommer til å bli stor pågang i trafikken gjennom uka. Vi har tett kontakt med operatørene våre. Men vi har ikke mulighet til å sette inn mye ekstrakapasitet.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer