Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forventer flere store jordskred på Østlandet

NVE varsler stor fare for jordskred.

MER REGN: Det har kommet mye regn på Østlandet i det siste, og mer er i vente. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MER REGN: Det har kommet mye regn på Østlandet i det siste, og mer er i vente. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fare for jordskred som følge av store nedbørsmengder på Østlandet det kommende døgnet. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt aktsomhetsnivået til nest høyeste nivå.

Torsdag utstedte NVE jordskredvarsel med aktsomhetsnivå 3 (oransje) for hele eller deler av fylkene Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark, Oppland og Buskerud.

«Det ventes fortsatt regn, i tillegg til det som allerede har kommet. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales,» lyder tekstvarselet som ligger ute på varsom.no. Faregrad 3 betyr at «det ventes flere store og små jordskred og/eller sørpeskred».

I tillegg til jordskredvarselet er det utstedt flomvarsel på nivå 2 (gult) for de samme fylkene, samt Vestfold og Telemark. I tekstvarselet som følger med, heter det at det ventes «vedvarende og mye nedbør», noe som vil føre til økende vannføring i elver og bekker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media