Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forventer fredelig løsning

Partene i moskéstriden sitter i møte for å løse konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Partene i den betente moskéstriden sitter akkurat nå i meklingsmøte på Grønland politistasjon i Oslo. Møtet skulle egentlig funnet sted et annet sted forrige søndag, men ble avlyst. Politiet tilbød seg da å huse møtet på politistasjonen, og partene har altså nå dukket opp og sitter i mekling.

- Vi forventer en fredelig løsning på konflikten, sier Chaudry Machar Hussain, som hevder han bare er medlem av menigheten og ikke representerer noen av sidene.

- Vi ønsker at alle muslimer i Norge skal leve i fred, sier han.

Striden dreier seg i korte trekk om hvilken av de to dominerende klanene i det pakistanske miljøet i Oslo som skal ha makt over Norges største moské, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland. Blant annet er det uenighet om hvem som skal bestemme hvem som er imam i menigheten.

Striden toppet seg 3. mars, da moskeen ble stormet av flere menn som gikk til angrep på menighetsmedlemmer inne i moskeen.

GEMYTTLIG STEMNING: Møtedeltakerne i samtale med Erik Andersen ved Grønland politistasjon kort tid før møtet. Foto: Ralf Lofstad
GEMYTTLIG STEMNING: Møtedeltakerne i samtale med Erik Andersen ved Grønland politistasjon kort tid før møtet. Foto: Ralf Lofstad Vis mer
PÅ VEI MOT LØSNING?: Representanter fra moskéstyret ankommer Grønland politistasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling