Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forventer fyllefest

Utestedene på Rhodos åpner snart. - Folk er veldig gira på å komme ned hit, sier svensk ansatt.

BARGATE: Den kjente gata med utesteder som ligger på Rhodos i Hellas, er et populært reisemål for skandinaver om sommeren. Foto: Alex Lentati / Evening Standard / REX / NTB Scanpix
BARGATE: Den kjente gata med utesteder som ligger på Rhodos i Hellas, er et populært reisemål for skandinaver om sommeren. Foto: Alex Lentati / Evening Standard / REX / NTB Scanpix Vis mer

En svensk mann som jobber med å arrangere fester i den populære bargata på den nordvestre delen av Rhodos, sier til Aftonbladet at det er ventet mange studenter fra Sverige som ønsker seg ned dit i sommer.

- De har ikke hatt muligheten til å feire hjemme. Nå ønsker de å gå all in her nede, sier han.

Fullbooket

De skandinaviske utestedene - Hakuna Matata, Grabbarna Grus og Tre Kronor - har i likhet med de fleste andre steder holdt stengt på grunn av coronapandemien. Til vanlig er denne tida på året den travleste sesongen, og mange turister fra hele Europa pleier å fylle den nå tomme bargata.

HEMMELIGHETER: «Ex on the beach»-deltakerne avslører hemmeligheter bak TV-innspillingen. Video: Rød Løper Vis mer

- Mest sannsynlig kommer det til å bli full fart når restriksjonene lettes 15. juli. Jeg har hørt at folk hjemme i Sverige er veldig gira på å komme hit, sier 22 år gamle Axel Öberg til avisa.

Det er Öbergs andre sesong på Rhodos. Han er ansatt for å lokke folk til de enkelte utestedene. Det er lett å forstå at det meste er ulikt sammenliknet med i fjor, men nå gjør han seg klar for å jobbe de kommende ukene. Han forteller at snakkes om at hotellene i området er fullbooket i den kommende tida.

Respekt for viruset

Han legger derimot til at man skal være forsiktig med tanke på viruset.

- Har man testet positivt eller er blitt syk, skal man så klart ta det på alvor. Selv om man har bestilt en sydentur.

Aftobladet, som har vært i kontakt med flere personer på Rhodos, skriver at det skal satses mest på utefester framfor å samle mange mennesker inne i et lokale. Dette gjøres med tanke på å begrense og forebygge smitte av coronaviruset.

Dette er ikke uvanlig, da større fester på stranda er populært på denne tida av året i de ulike charterbyene i Europa.

Norsk favoritt

I en pressemelding som kom fra reisebyrået Apollo 1. juli, skriver de at det åpnes for reiser til Hellas snart.

I første omgang åpner Apollo for pakkereiser til Kreta og Rhodos - de to mest populære greske reisemålene blant nordmenn. Flygningen mellom Oslo og Kreta vil gå ukentlig allerede fra 17. juli, og Oslo og Rhodos har oppstart 26. juli, heter det i meldingen fra reisebyrået.

De siste åra har Hellas vært på toppen over reisemål for nordmenn i sommermånedene.

Hos Nordens største feriereisebyråkjede, Ticket, var det solgt flere reiser til Hellas enn til Spania for sommeren 2019, ifølge VG.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!