Anne-Elisabeth Hagen

- Forventer henleggelse

Tom Hagens advokat mener saken mot milliardæren må henlegges. Over 800 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, gjenstår fremdeles en stor mengde etterforskning, hevder politiet.

SPORLØST BORTE: Ingen har klart å finne Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober i 2018. Ektemannen Tom er fortsatt siktet for drapet på sin kone. Foto: Privat
SPORLØST BORTE: Ingen har klart å finne Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober i 2018. Ektemannen Tom er fortsatt siktet for drapet på sin kone. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konfliktnivået framstod som skyhøyt, da avhøret av Tom Hagen (70) ble avbrutt hos Kripos i fjor sommer. Drøyt 19 måneder hadde gått siden milliardærens kone, Anne-Elisabeth Hagen, var forsvunnet. Selv sto han siktet for å ha drept henne eller medvirket til drapet.

Nå, nesten åtte måneder etter møtet som endte med total isfront mellom Hagen og politiet, har 70-åring for lengst flyttet hjem igjen - til huset som av politiet fremdeles omtales som åstedet. Konflikten er likevel på ingen måte lagt død.

Utad synes etterforskningen å stå nærmest på stedet hvil. Et nytt avhør er på ingen måte nær ved å finne sted, ifølge Hagens forsvarer.

- Det er ikke aktuelt for Tom å gå i politiavhør nå, men dersom det dukker opp ny informasjon i saken kan det naturligvis bli aktuelt, sier advokat Svein Holden til Dagbladet.

- Svært tynt

Hagen har hele veien nektet straffskyld, og avviser å ha noe som helst med konas forsvinning å gjøre. Han holder fast på at en bortføring fant sted 31. oktober i 2018.

Ifølge Dagbladets opplysninger jobber politiet seg fortsatt sakte, men sikkert mot å sikre det de mener skal være gode nok bevis til en tiltale mot milliardæren. Nye undersøkelser er gjort, og spor fortsetter å bli analysert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer