Forventer høyt smell i 08.30-tida: Nå skal dynamitt-restene sprenges på Geilo

- Kontrollert sprengning.

SKAL DETONERES: Det er uklart hvor lang tid det vil ta, opplyser politiet. Her er åstedet der tre personer onsdag mistet livet.  Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SKAL DETONERES: Det er uklart hvor lang tid det vil ta, opplyser politiet. Her er åstedet der tre personer onsdag mistet livet. Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 08.30 vil det foretas sprengning av de siste sprengstoffladningene etter ulykken som krevde tre menneskeliv på Geilo onsdag.

- Usikker på mengden - Det er snakk om kontrollert sprengning som skal gjøres av kyndige personer, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Kai Gudbrandsen, til Dagbladet.

Fredag morgen er det foreløpig uklart hvor lenge sprengningen vil foregå.

- Jeg vil tro det bare skjer én gang klokka 08.30, men jeg er usikker på mengden sprengstoff som skal håndteres og derfor også hvor lang tid det vil ta, sier han.

Politiets håp er at sprengningen skal gjøre det mulig å få åpnet riksvei 7 og Bergensbanen i løpet av dagen, ifølge NTB.

Det var onsdag i 12.30-tida at politiet rykket ut til en eksplosjon like utenfor Geilo sentrum. Tre personer mistet livet i arbeidsulykka.

Sammen i den tunge tida Alle de tre jobbet i samme firma i Kongsberg, Årstein Jensen Fjellspregning. I går uttalte hovedentreprenøren at de er i dyp sorg.

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre omkomne var ansatt hos vår underentreprenør Årstein Jensen Fjellspregning AS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer