Forventer høyt smell i 08.30-tida: Nå skal dynamitt-restene sprenges på Geilo

- Kontrollert sprengning.

SKAL DETONERES: Det er uklart hvor lang tid det vil ta, opplyser politiet. Her er åstedet der tre personer onsdag mistet livet.  Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SKAL DETONERES: Det er uklart hvor lang tid det vil ta, opplyser politiet. Her er åstedet der tre personer onsdag mistet livet. Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 08.30 vil det foretas sprengning av de siste sprengstoffladningene etter ulykken som krevde tre menneskeliv på Geilo onsdag.

- Usikker på mengden - Det er snakk om kontrollert sprengning som skal gjøres av kyndige personer, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Kai Gudbrandsen, til Dagbladet.

Fredag morgen er det foreløpig uklart hvor lenge sprengningen vil foregå.


- Jeg vil tro det bare skjer én gang klokka 08.30, men jeg er usikker på mengden sprengstoff som skal håndteres og derfor også hvor lang tid det vil ta, sier han.

Politiets håp er at sprengningen skal gjøre det mulig å få åpnet riksvei 7 og Bergensbanen i løpet av dagen, ifølge NTB.

Det var onsdag i 12.30-tida at politiet rykket ut til en eksplosjon like utenfor Geilo sentrum. Tre personer mistet livet i arbeidsulykka.

Sammen i den tunge tida Alle de tre jobbet i samme firma i Kongsberg, Årstein Jensen Fjellspregning. I går uttalte hovedentreprenøren at de er i dyp sorg.

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre omkomne var ansatt hos vår underentreprenør Årstein Jensen Fjellspregning AS.

«Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til de nærmeste pårørende. Det er viktig at ansatte og ledelse i de involverte firmaene står sammen i denne tunge tiden», skriver de.

I møte Politiet avventer med å gå ut med navnene på de omkomne, i samråd med de pårørende.

Politiet i Nordre Buskerud sitter fredag morgen i et møte etter arbeidsulykken. De skal finne ut når man eventuelt kan gjenåpne riksvei 7, som ble stengt som følge av ulykken, og om det blir aktuelt å frigi navnene på de omkomne.

Dagbladet kommer med mer.