- Forventer ikke at folk skal tilgi meg

Andrew Speaker (31) ber om unnskyldning for å ha utsatt andre for smittefare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den nygifte advokaten Andrew Speaker (31), som dro på bryllupsreise i Europa vel vitende om at han var smittet av tuberkulose, ber nå om unnskyldning overfor passasjerene som satt på samme fly da han - på tross av medisinske advarsler - satte seg på flyet.

- Jeg levde i en tilstand av konstant frykt, angst og utmattelse i en ukes tid, og tanken på at noen andre nå har det på samme måte, er ikke noe jeg ønsker. Det er forferdelig, sier Speaker i et intervju på tv-kanalen ABC.

- Har bevis

Intervjuet ble gjort fra Speakers sykehusrom i Denver. Speaker, iført vanlige klær, men snakkende gjennom en maske, kom gjentatte ganger med unnskyldninger overfor de 199 passasjerene og kabinansatte om bord på flyet fra Czech Air, som reiste mellom Praha og Montreal 24.mai.

Omkring 80 av passasjerene venter nå engstelig på resultatet av prøvene som viser om de er smittet eller ikke, blant dem er et tjuetalls studenter.

- Jeg forventer ikke at de skal tilgi meg. Jeg håper bare de forstår at jeg oppriktig trodde at jeg ikke utsatte folk for fare, fordi det er hva folk sa til meg, sier Speaker i intervju med ABCs Diane Sawyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer