Forventer køkaos - stenger tre flyplasser i morgen

Allerede køer i morgentimene i dag.

KØER: Folk står i kø for å komme til sikkerhetskontrollen på Gardermoen, etter at vektere gikk ut i streik fredag kveld. Foto: Kjell Erik Berg / Dagbladet
KØER: Folk står i kø for å komme til sikkerhetskontrollen på Gardermoen, etter at vektere gikk ut i streik fredag kveld. Foto: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgentimene i dag er det en del køer i sikkerhetskontrollene på Værnes lufthavn, Gardermoen, Flesland og Sola lufthavn. Alle oppfordrer de som skal ut og fly til å beregne god tid.

- Vi har økende kødannelser, og har nå køer på en time, men folk møter i god tid, og er stort sett forberedt på ventetiden, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Gardermoen til Dagbladet.

Han forteller at de regner med at køene vil bli lengre i løpet av dagen.

- Jeg vil anbefale reisende å møte opp to til tre timer før flyavgang, den verste køen vi har hatt til nå var på to timer, sier Kobro.

Flere i streik 180 nye vektere tilsatt ved flyplasser tas ut i streik i morgen. For flyplassene på Kristiansund, Altaog Sandnessjøen betyr det at de må stenges. I tillegg vil Bodø lufthavn stenges fra klokka 11.30.

- Uttaket på mandag er en kraftig opptrapping, sier Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjons- og utredningsansvarlig i Norsk Arbeidsmandsforbund til Dagbladet.

I tillegg til flyplassene som må stenge, blir en rekke andre, som hittil ikke er berørt, rammet av opptrappingen, som kan bety timelange køer i sikkerhetskontrollen for reisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer