Forventer køkaos i dag

- Det er viktig at reisende beregner svært god tid i dag, sier lufthavnsjef.

KØER: Bildet er fra køen til sikkerhetskontrollen på Gardermoen på søndag.  I dag ble streiken trappet opp.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KØER: Bildet er fra køen til sikkerhetskontrollen på Gardermoen på søndag. I dag ble streiken trappet opp. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt ble det enighet i forhandlingene for de streikende i Oslo kommune, i går kveld ble det enighet for resten av landets kommuner. Men vekterne er fortsatt i streik, og trapper opp i dag.

- Den opptrappingen av vekterstreiken som er varslet fra Norsk Arbeidsmandsforbund, vil forverre situasjonen dramatisk for de reisende og flyselskapene, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor i en pressemelding.

Stenger flyplasser Ytterligere to flyplasser er stengt på grunn av opptrappinga, det gjelder flyplassene i Førde og Leknes.

Ifølge Avinors nettsider rammer dermed streiken sikkerhetskontrollene ved Oslo lufthavn, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø, Haugesund, Ålesund, Kristiansund, Alta, Bodø, Sandnessjøen, Florø (bare offshore), Førde og Leknes.

- Beregn veldig god tid - Jeg må bare be om at reisende beregner veldig god tid utover dagen i dag, sier Espen Ettre, lufthavnsjef på Gardermoen.

Han forteller at køene er på rundt en halvtime nå på morgenkvisten, men at de regner med at køene vil øke.

- Det er rolig stemning og folk takler det veldig godt, men det er bare fordi at de beregner god tid, sier Ettre.

Ifølge Avinor rapporterer alle lufthavnene om betydelig nedgang i passasjertilstrømmingen. I går kveld var det ikke meldt om vesentlige forsinkelser grunnet streiken, men en del flyselskaper flyr passasjerer til alternative lufthavner.