Forventer lang budsjettdag på Stortinget

KrFs Hans Olav Syversen tror det blir en lang dag.

LANGT FRA MÅL:  KrFs Hans Olav Syversen sier til NTB at han forventer en lang søndag-budsjettdag i Stortinget. Her avbildet på Stortinget fredag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANGT FRA MÅL: KrFs Hans Olav Syversen sier til NTB at han forventer en lang søndag-budsjettdag i Stortinget. Her avbildet på Stortinget fredag denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter ett og et halv døgn hvor partene har jobbet på sine respektive kammer, møttes regjeringspartiene og støttepartiene igjen til nye forhandlinger om statsbudsjettet i 12-tiden i statsrådssalen på Stortinget i dag.

- Nå vi har nye ting å tilby, så håper vi det blir godt mottatt, uttalte Fremskrittspartiets (Frp) finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter på vei inn i statsrådssalen i Stortinget.

- Skjer neppe noe Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre (V) er klare på at mye må ha skjedd med forslaget de fikk i hendene fredag for at det skal bli en avtale.

- Det som kom på fredag, var et skritt i riktig retning, men jeg tror alle skjønte at det ville være behov for flere runder, sier KrFs forhandler og finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen til NTB på vei inn.

- Forhåpentligvis vil dagen bety nye steg på veien mot et grønt og sosialt statsbudsjett, sier Syversens kollega i Venstre, Terje Breivik til NTB.

En annen kilde sier følgende til Dagbladet: «Kan aldri garantere, men det skjer neppe noe i dag».

Tidsskjema kan sprekke Hans Olav Syversen sier han er forberedt på en lang søndag. Det er ventet at KrF og Venstre etter en orienteringsrunde om de nye forslagene, vil trekke seg tilbake og diskutere punktene, før regjeringspartiene får vite om de klarte å strekke seg nok denne gangen.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter erkjente i går at det er betydelig avstand og at fristen partene selv har satt til mandag, kan ryke.

Siste frist er torsdag 20. november, da finanskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling.

Regjeringspartiene jobbet med et nytt opplegg gjennom hele gårsdagen, men så seg ikke i stand til å presentere et forslag før i dag.

- Det er stort, det er mange saker, og derfor må dette nødvendigvis ta tid. Jeg føler vi har en viss tidsfrist på oss, og den håper vi å kunne holde, uttalte Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til NTB lørdag.

Til Dagbladet sa Frps Hagesæter følgende i går kveld:

- På noe av det som har vært vanskelig har vi klart å komme et godt stykke videre, men alt henger sammen med alt, sier Frp´s forhandlingsleder Gjermund Hagesæter.

Miljø og skatt Etter at regjeringen presenterte sitt opprinnelige budsjettforslag, har både Venstre og KrF lagt fram alternative budsjetter med en klar markering av egne saker.

KrF vil skrote alle kutt i formuesskatten, styrke budsjettets sosiale profil og ha mer penger til bistand.

Også Venstre krever endringer i modellen for formuesskatten og vil samtidig ha et grønnere skatte- og avgiftsopplegg.
(NTB/Dagbladet)