Forventer mygg-boom

Den plagsomme flommyggen klekker trolig i løpet av de neste par ukene, og ifølge Folkehelseinstituttet kan det komme mange av dem på kort tid.

KLEKKER SNART: Flommyggen regnes for mange som en plage. Den er aktiv på dagtid, kan bli mange i antall og stikker så det klør. Foto: ystein Sbye / NN / Samfoto
KLEKKER SNART: Flommyggen regnes for mange som en plage. Den er aktiv på dagtid, kan bli mange i antall og stikker så det klør. Foto: ystein Sbye / NN / Samfoto Vis mer
Publisert

Flommyggen er en myggart som stikker så det klør, og som det normalt blir veldig mange av på kort tid.

Det forteller avdelingsdirektør Mari Steinert ved Avdeling for skadedyrkontroll ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

- Den er aktiv på dagtid og kan bli plagsom, og er den vi venter på nå, sier hun.

Fortsatt er det stille før stormen, men ifølge Steinert er det neppe veldig lenge igjen.

- Noen myggarter klekker tidligere på våren, men hos flommyggen ligger eggene klare fra i fjor, og disse klekker normalt i slutten av juni. Vi antar at den vil klekke i løpet av de neste to ukene, sier Steinert.

Synkroniserer klekkingen

Økte temperaturer kan framskynde klekkingen etter vårflommen, men godt vær over lengere tid - slik det har vært på Østlandet nå - kan dessuten synkronisere klekkingen, forteller hun.

- Så det blir en mygg-boom?

- Ja, det vil bli en mygg-boom. Det er ganske vanlig, svarer Steinert.

Om det blir mer mygg enn normalt, er det vanskelig å si noe om nå, men altfor godt vær kan gjøre flommyggen mindre aktiv midt på dagen etter at den har klekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer