Nybø hadde jobbintervju med forsvarsministeren

- Forventet reaksjoner

Næringsminister Iselin Nybø gjorde selv det siste jobbintervjuet med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til jobben som fiskeridirektør. - Jeg ble positivt overrasket over hvor grundig det var, sier toppbyråkraten som anbefalte ansettelsen.

SISTE ORD: Næringsminister Iselin Nybø (V) skjønte at ansettelsen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) som fiskeridirektør ville bli kontroversiell. Derfor gjennomførte hun selv det siste og avgjørende jobbintervjuet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SISTE ORD: Næringsminister Iselin Nybø (V) skjønte at ansettelsen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) som fiskeridirektør ville bli kontroversiell. Derfor gjennomførte hun selv det siste og avgjørende jobbintervjuet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvordan endte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) med å bli utnevnt som fiskeridirektør, er et spørsmål opposisjonen på Stortinget og fiskerinæringen har stilt siden utnevnelsen i fjor høst.

Denne uka avsluttes arbeidet med den kontroversielle ansettelsen i kontroll- og konstitusjonskomiteen der det også er blitt gjennomført en høring med næringsminister Iselin Nybø (V) som sto for ansettelsen.

Sentralt i opposisjonens kritikk er at Bakke-Jensen var i en samtale med departementet 8. juni i fjor, ti dager før han formelt søkte på jobben. Ifølge innkallingen var møtet en «kandidatpresentasjon».

- Bakke-Jensens initiativ

Assisterende departementsråd Morten Berg hadde det administrative ansvaret for ansettelsen av Bakke-Jensen.

Berg gir nå et intervju til Dagbladet for å opplyse om prosessen som endte med ansettelsen.

Berg forteller Dagbladet at han ønsket å være til stede på kandidatpresentasjonen av to grunner: Han kjente ikke til Frank Bakke-Jensens og han ville forsikre seg om at alt ble gjort pinlig korrekt hvis en sittende statsråd skulle bli ansatt som fiskeridirektør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer