Forviklinger på festival

PARIS (Dagbladet): Sharon Stones siste film «De djevelske» er ikke med i det offisielle programmet for årets Cannes-festival. Stjernen ville ikke komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Filmen hviler på vårt par, forklarer franske Isabelle Adjani som har den andre hovedrollen. Siden Sharon ikke ville at vi skulle komme sammen, blir ikke filmen med i Cannes.

Sharon kommer kanskje likevel - alene - for å lansere «Siste dans», som riktignok ikke er med.

Bak kamera

Med for første gang, bak kameraet, er Al Pacino med «Looking for Richard» og Anjelica Huston med «Bastard out of Carolina». De er med i «Et visst blikk»-konkurransen.

Programmet for den offisielle konkurransen ble lagt fram i går. 22 filmer er valgt ut. Det gjelder blant annet Robert Altmans comeback etter den noe mislykkede «Pr�et-à-porter». Jennifer Jason Leigh har hovedrollen i «Kansas City», en politisk satire i et jazzmiljø i 30-åra. Altman er med for åttende gang.

En annen gjenganger er tilbake, Michael Cimino med «The Sunchaser», en mer beskjeden thriller.

Forført

Tidligere gullpalmevinner Chen Kaige stiller med «Temptress Moon», igjen med Gong Li, som blir kastet i armene på en skruppelløs gigolo. Brødrene Joel og Ethan Coen, også med en gullpalme fra før, er tilbake med «Fargo», med Steve Buscemi.

Smellvakre Liv Tyler debuterer i Bernardo Bertoluccis «Stealing Beauty», med Jeremy Irons. Rosanna Arquette og Holly Hunter spiller mot James Spader i kanadiske David Cronenbergs «Crash».

Stephen Frears stiller med «The Van», som Eric Clapton har laget musikk til.

Skandinavia er godt representert med blant andre Lars Von Triers «Bryte bølgene» og vertslandet er representert med fem filmer.