Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forvirrede torpedoer gikk feil

Tre amerikanere drept foran barna sine. FBI tror de ble ofre for Mexicos narkokrig ved et uhell.

ANGREPET: Tre amerikanere ble drept i angrep fra narkobande. Foto: AFP PHOTO/Jesus Alcazar/SCANPIX
ANGREPET: Tre amerikanere ble drept i angrep fra narkobande. Foto: AFP PHOTO/Jesus Alcazar/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Lørdag ble tre personer tilknyttet det amerikanske konsulatet i Mexico drept etter at bilene de kjørte ble forfulgt fra en bursdagsfest i Ciudad Juarez. Minst to barn ble skadet i angrepet, som skjedde mot to hvite SUV-er..

Forvirrede torpedoer kan ha dratt til feil fest, mener FBI og setter nå en demper på frykten for at drapene kunne være starten på en offensiv fra meksikanske narkobaroner mot amerikanske regjeringsansatte, skriver The Associated Press (AP).

- Vi har ingen informasjon som tilsier at ofrene var drept på grunn av deres tilknytning til USAs regjering og deres amerikanske statsborgerskap, sier FBI-talskvinne Andrea Simmons til AP.

Ifølge etterforskningen tilhører drapsmennene narkokartellet i Juarez, og kan ha blitt beordret om å utføre et angrep på en hvit SUV som forlot en fest.

En kilde AP har snakket med, som ikke vil navngis på grunn av frykt for sin egen sikkerhet, forteller at kona til et av ofrene så på mens mannen, Jorge Alberto Salcido, ble brutalt skutt og drept. Tre av barna, på 2, 4 og 7 år, satt inni bilen.

Kona skrek og ba mennene om å stoppe å skyte, men de ga seg ikke før ektemannen var livløs og fullstendig dekket av blod, forklarer kilden.

Arthur H. Redelfs (34) og hans gravide kone Lesley A. Enriquez (35), som var ansatt ved konsulatet, ble også drept i angrepet. I baksetet satt deres sju måneder gamle datter.

Ofrene blir fremdeles etterforsket av FBI, men folk som kjente dem sier de ikke hadde noe med narkotika eller kriminalitet å gjøre.

Ciudad Juarez er et av verdens dødeligste steder og har cirka 1,3 millioner innbyggere. Mer enn 2600 personer ble drept i fjor og 500 har blitt drept så langt i år.

Det ene offeret, Jorge Alberto Salcido, var produksjonssjef ved et IT-selskap, og en familievenn sier han nylig hadde endret hjemme-, jobb- og mobiltelefonnummer etter at han hadde mottatt samtaler fra noen som prøvde å presse ham for penger, ifølge AP.

Lesley A. Enriquez jobbet ved konsulatet og hadde som oppgave å hjelpe pårørende amerikanere med å finne sine slektninger som hadde mistet livet. Ektemannen hennes jobbet som fengselsvakt i El Paso.

TILKNYTTET KONSULATET: De tre drepte er tilknyttet det amerikanske konsulatet i Ciudad Juarez. Foto: AP Photo/Scanpix
TILKNYTTET KONSULATET: De tre drepte er tilknyttet det amerikanske konsulatet i Ciudad Juarez. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!