Forvirret børs åpnet flatt

Totalindeksen på Oslo Børs ligger omtrent uendret fra gårsdagens nivå. Investorene virker forvirret og meget avventende til utviklingen ute. Var gårsdagens oppgang bare nok et «sucker's rally»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens sterke oppgang på Oslo Børs og ikke minst Wall Street er det en langt mer avventende holdning i det norske aksjemarkedet fredag formiddag. Utviklingen er blandet, med gårsdagens kurskanon Opticom ned fire prosent til 665 kroner. Også Tomra tynger utviklingen i totalindeksen. Aksjen er ned 2,6 prosent til 148 kroner. Det er lenge til vi kan vente oss noen avklaring på viktige politiske spørsmål i Tomra.

Til tross for fallet i disse to tungvekterne er flertallet av aksjene opp, men det er ingen klar sektortendens, kanskje med unntak av en generell oppgang for oil services-aksjer.

De europeiske børsene viser også en blandet utvikling. FTSE 100 i London er svakt opp, mens Frankfurt-børsen er ned 0,6 prosent.

InFocus er opp 2,5 prosent til 143,50 kroner og legger seg dermed litt under sluttnivået på 147 kroner på Wall Street i går. Selskapet legger frem sitt kvartalsresultat onsdag, og ettersom selskapet ikke har kommet med resultatvarsel til nå, tror mange faren er over for første kvartal i alle fall.

PGS er opp 3,9 prosent til 80 kroner. Dermed er aksjen opp én krone i forhold til slutt i New York i går, der oil service-indeksen OSX steg 5,2 prosent.

Artikkelen er produsert i samarbeid med

Finanskanalen.no.