Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forvirret kvinne i 70-årene kjørte i feil retning på E18

Tilbakela over fire kilometer før politiet fikk stoppet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved 11.30-tida onsdag opplevde Lars Nordli alle bilisters mareritt.

Kjørende i 110 km/t på E18 sørover fra Drammen titter han ned for å nedjustere farten til cruisekontrollen, og da han igjen retter blikket mot veien, noen hundredeler senere, kommer en personbil susende mot han i feil kjørebane.

- Plutselig kommer det en bil mot meg, og jeg ble selvølgelig veldig overrasket. Heldigvis fikk jeg gjort en unnamanøver, så det gikk bra. sier han til Dagbladet.

Livsfarlig kjøring
Det var Drammens Tidende som først la ut videoen til Nordli. Han har installert et trafikkamera på dashboardet, og fikk dermed festet den skremmende opplevelsen til minnekortet.

Ifølge Søndre Buskerud politidistrikt ble motorveien sperret for å stanse bilisten som satte både seg selv og andre i livsfare.

Operasjonsleder Kjell Reidar Johansen bekrefter hendelsen til Dagbladet.

- Vi fikk inn 37 nødmeldinger på fem minutter, og det er slett ikke vanlig, så det var mange som var bekymret, sier Johansen.

Beslagla førerkortet
Politiet rykket ut umiddelbart, og fikk stoppet kvinnen.

- Da hadde hun kjørt over fire kilometer i feil retning, og det på en strekning der fartsgrensen er 110 km/t. Det viste seg at hun var forvirret og noe dement, så vi kjørte henne til legevakten, forklarer operasjonslederen.

Kvinnen ble fratatt førerkortet på stedet og personbilen ble senere tauet vekk. Utenom sjokkerte medbilister ble ingen skadd.

Se video av unnamanøveren i toppen av saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!