Forvirret mann sendte hiv-infisert blod til Obama

Usikkert om han skal stilles for retten.

FRISK SOM EN FISK: Barack Obama er frisk som en fisk. Flere brev med hiv-infisert blod ble sendt og kolleger i desember. Foto: Jae C. Hong/AP
FRISK SOM EN FISK: Barack Obama er frisk som en fisk. Flere brev med hiv-infisert blod ble sendt og kolleger i desember. Foto: Jae C. Hong/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En mann med etiopisk statsborgerskap bosatt i Obamas hjemby Chicago har sendt flere konvolutter med hiv-smittet blod til sentrale medlemmer i den amerikanske admin- istrasjonen, melder Fox news.

Brevene, som hadde flekker med størknet blod på seg, var adressert til delstatsadministrasjonen i Springfield og lagt i postkassen i ukene før innsettelsen av Obama i januar.

Mentale problemerMannen er i slutten av tyveårene. Han er nå mistenkt for å ha sendt brevene for å skade den påtroppende presidenten. Inkludert i en konvolutt lå også en billett til feiringen i Grant park i Chicago, der Obama senere festet med flere hundre tusen mennesker.

Ifølge Fox news tar mannen medisiner for å holde mentale problemer i sjakk. I avhør har han gjennom sin bror fortalt at han er en beundrer av president Obama og «ville ha hjelp» av myndighetene.

Han har tidligere vært innlagt for sin oppførsel, blant annet tente han opp bål midt i et lyskryss i Chicago. Han har aldri hatt jobb de tre årene han har oppholdt seg i USA.

«Ville drepe»Ifølge et vitnemål undertegnet av etterforskerne i saken, ble blodet sendt «med den hensikt å skade eller drepe andre». Men vitnemålet tar ikke opp spørsmålet om en slik forsendelse faktisk kan skade noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer