Corona-vaksine

Forvirring etter vaksine-nyhet

- Ingen umiddelbare planer om en oppdatert vaksine, sier Pfizer. Vaksineforhandler Richard Bergström holder fast ved at både Pfizer og Moderna kommer med oppdaterte vaksiner i løpet av høsten.

VAKSINE: mRNA-vaksinene kan enkelt justeres til å tilpasses nye mutasjoner. Pfizer har imidlertid ingen planer om noen utrulling av oppdaterte vaksiner i de kommende månedene. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB
VAKSINE: mRNA-vaksinene kan enkelt justeres til å tilpasses nye mutasjoner. Pfizer har imidlertid ingen planer om noen utrulling av oppdaterte vaksiner i de kommende månedene. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges vaksineforhandler Richard Bergström kunngjorde tirsdag ettermiddag at det i høst skal komme oppdaterte coronavaksiner, som skal være mer effektive mot nye virusvarianter.

- Vi kommer til å få oppdaterte vaksiner i september eller oktober. Både Pfizer og Moderna jobber nå for fullt med å oppdatere mRNA-sekvensen, så vi kan ha med mutasjonene som nå sprer seg, sa Bergström i radioprogrammet Ekot på Sveriges Radio.

Han bekreftet seinere overfor TV 2 at også Norge vil motta oppdaterte vaksinedoser fra fjerde kvartal.

FHI har stadfestet at mRNA-vaksinene fra Pfizer og Moderna har høy beskyttelse mot alvorlig sykdom allerede etter én dose. Ifølge Bergström er målet med å oppdatere vaksinene økt beskyttelse også mot lettere symptomer, samt å hindre smittespredning.

- Ingen umiddelbare planer

Kommunikasjonssjef i Pfizer Norge, Joachim Henriksen, avviser at det foreligger konkrete planer om en oppdatert Pfizer-vaksine i nærmeste framtid.

- Vi har på nåværende tidspunkt ikke noen data fra laboratoriet som egentlig gir stor grunn til å være bekymret for effekten til den nåværende vaksinevarianten, skriver Henriksen i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer