Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forvirring om drept prest

Det var ikke den katolske presten Jacques Amateis som ble drept i Betlehem i dag, opplyser Vatikanets nyhetsbyrå Fides.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået MISNA meldte tidligere i dag at israelske soldater skjøt 65 år gamle Amateis gjennom kirkedøra da han nektet å åpne.

Nå opplyser en av pavens representanter i Israel at Amateis er i live. Det er uklart om den drepte er katolsk prest, slik det franske nyhetsbyrået AFP fastholder.

Ifølge italienske medier ble mannen truffet av kuler under en messe i kirken. Flere nonner skal ha blitt såret.

En palestinsk sykehusdirektør sier presten ble skutt av israelske soldater. De israelske styrkene skjøt mot to kirker fordi de nektet å åpne dørene, sa Peter Qumry, direktør ved Kong Hussein-sykehuset.

Liket av presten lå angivelig fremdeles i kirken i ettermiddag, fordi de israelske styrkene ikke ville slippe fram sykebiler.

Tilstanden for nonnene som ble såret, er uviss.

Borgermester Hanna Nasser i Betlehem sier hun har bedt Vatikanet ta kontakt med israelske myndigheter og presse på for at den døde og de sårede kan hentes.

Israelske soldater, støttet av helikoptre og fly, rykket inn i Betlehem natt til i dag. Det pågikk særlig harde kamper ved Krybbetorget midt i Betlehem, nær Fødselskirken på stedet der Jesus skal ha blitt født.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!