Forvirring om «konstruert trafikkulykke» på Sunnmøre

Fire personer er pågrepet etter at politiet fant to biler, der den ene stod i brann på Fiskarstranda i Sula kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 03.58 meldte politiet i Møre og Romsdal om en trafikkulykke mellom to biler på fylkesvei 657, der den ene bilen sto i brann.

Klokka 05.50 ble tre menn og en kvinne, alle i 20-åra, formelt pågrepet av politiet. Politiet tror at de har konstruert et trafikkuhell. Politiet hadde kontroll på dem før det ble besluttet at de skulle pågripes.

- Tenker tanken påtent

- Det skal være snakk om at en høyspentledning ligger over veien og den ene bilen skal stå i brann. Det er ingen personer i bilen som brenner. Det har ikke vært et reelt trafikkuhell. Det er nok laget til for å være et trafikkuhell, sa operasjonsleder Erik Mikaelsen i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB i 4-tiden natt til torsdag.

Operasjonsleder John Kåre Flo sier til Dagbladet rundt klokka 06.40 onsdag morgen de ikke har kommet noe nærmere hva som kan ha forårsaket brannen.

- Det er ingenting ved trafikkuhellet som tilsier at bilen skulle brenne. Vi tenker tanken på at den kan være påtent, men vi har ikke konkludert med noe som helst, sier Flo.

Flo opplyser at de fire pågrepne kjenner hverandre. De også kjenninger av politiet. Ingen av de fire pågrepne har foreløpig vært i avhør.

Noe over klokken 5 torsdag meldte politiet at fylkesveien var åpen for fri ferdsel igjen.

- Ikke grunnlag

Operasjonsleder John Bratland sier til Dagbladet i 09-tida torsdag morgen at det er ingenting i rapportene han har fått overlevert, som tilsier at politiet mener trafikkulykka er konstruert.

- Det jeg kan si er at politiet møtte to biler på denne veien, der den ene stod i brann. Per nå har vi ikke grunnlag til å si noe om årsaken til hvorfor bilen brant, sier Bratland, som tilføyer:

- Jeg kjenner ikke til saken, utover det at fire personer er pågrepet og de skal avhøres i løpet av dagen.

Kommunikasjonssjef Olav Sindre Rise ved Møre og Romsdal politidistrikt sier til Dagbladet at det per nå er umulig å svare på hva som var årsaken til brannen i Sula.

- Saken blir nå etterforsket, men vi er nettopp kommet igang med denne, og derfor er det ikke mulig å svare med sikkerhet på hva som har skjedd, sier Rise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer