Forvirring om Saddams videre skjebne

Det hersker forvirring om Saddam Husseins videre skjebne, etter at det i helgen kom motstridende uttalelser fra irakiske og amerikanske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Han kommer til å bli tatt hånd om av irakere, slo Iraks midlertidige statsminister Iyad Allawi fast søndag. Det ble tilbakevist av USAs utenriksminister Colin Powell.

Ifølge Allawi vil Saddam om få dager bli overført til et nybygd fengsel, der han vil bli voktet av irakere.

- Dette vil skje med det aller, aller første, kanskje 4. juli, sa Allawi.

Irakiske voktere

- Vi har styrker og vi har et rettsvesen, sa Allawi som utelukket at amerikanske fangevoktere ville få ansvaret for Saddam.

- Det kan tenkes at vi kommer til å be den flernasjonale styrken om å bidra til sikkerheten utenfor, i utkanten av fengselet, men han kommer definitivt til å være under irakisk jurisdiksjon, sa Allawi.

En av Allawis sikkerhetsrådgivere understreket det samme, i et intervju med den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS.

I lenker

- To amerikanske militærpolitifolk skal overlevere ham til fire irakiske politimenn. De kommer til å sette lenke og håndjern på ham og ta ham med til en venterom, sa Muwaffaq al-Rubaie.

Ifølge Rubaie vil Iraks tidligere leder deretter bli ført inn for en dommer, som vil forkynne en arrestordre. Deretter vil Saddam bli ført tilbake til fengselet av irakiske politifolk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer