Forvirring rundt Mubaraks politiske skjebne

Først meldte Al Arabiya at president Hosni Mubarak trakk seg som partileder. Så trakk de saken tilbake.

 FAR OG SØNN:  Både Hosni Mubarak og sønnen Gamal Mubarak, skal ha trukket seg fra sine lederstillinger i regjeringspartiet i dag, meldte egyptisk statsfjernsyn i ettermiddag. ARKIVFOTO: AFP/SCANPIX.
FAR OG SØNN: Både Hosni Mubarak og sønnen Gamal Mubarak, skal ha trukket seg fra sine lederstillinger i regjeringspartiet i dag, meldte egyptisk statsfjernsyn i ettermiddag. ARKIVFOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO/OSLO (Dagbladet): Etter Al Arabiya kom med meldingen fulgte egyptisk statlig tv opp og gikk ut med samme nyheten. Da eksploderte det på alle sosiale medier og etter hvert på nettaviser verden over. Nå er nyheten trukket tilbake uten noen ytterligere forklaring.

Det er ikke oppgitt hvem som er kilden til nyheten som etter all sansynlighet viser seg å være misvisende.
Det som fortsatt står fast er at det har blitt foretatt store forandringer i toppledelsen i regjeringspartiet.

Blant lederne som byttes ut i partiet nå, er også Mubaraks sønn Gamal, som tidligere av flere var blitt utpekt som Hosni Mubaraks foretrukne etterfølger.

Ny generalsekretær i partiet Nasjonalt demokrati blir Hossam Badrawi, som blir ansett som en del av en mer liberal fløy av partiet.

Han tar over etter Mubarak-støttespilleren Safwat el-Sharif.

Etter at opprøret startet for to uker siden har Hosni Mubarak, som snart har vært president i Egypt i 30, sagt at han ikke stiller til gjenvalg i høstens presidentvalg i september.

Men Mubarak (82) har nektet å følge demonstrantenes krav om å gå av som president umiddelbart.

I mellomtiden fortsetter demonstrasjonene i Egypt for å få Mubarak til på trekke seg som president.

Samtidig har NDP varslet en pressekonferanse der partiets ledelse blant annet er tema.
Dagbladet kommer med mer.

 SISTE OFFENTLIGE OPPTREDEN:  President Hosni Mubarak fortalte i et intervju torsdag med ABC News' journalist Christiane Amanpour at han ikke kommer til å trekke seg som president før valget i september i år. FOTO:ABC/AP/SCANPIX.
SISTE OFFENTLIGE OPPTREDEN: President Hosni Mubarak fortalte i et intervju torsdag med ABC News' journalist Christiane Amanpour at han ikke kommer til å trekke seg som president før valget i september i år. FOTO:ABC/AP/SCANPIX. Vis mer