Forvirring rundt Siv Jensens «skisse»

Skissen som Siv Jensen legger fram for Frps landsstyre nå er ikke forhåndsgodkjent av alle regjeringspartnerne, forteller kilder til Dagbladet.

BOMPENGER: Siv Jensen bekrefter til Dagbladet at hun presenterer en skisse til løsning på dagens landsstyremøte. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Fremskrittspartiet holder nå landsstyremøte der Siv Jensen legger fram det hun kaller en skisse til løsning på bompengeforhandlingene i regjeringen.

- Nå skal jeg legge fram en skisse, og gå igjennom den. Jeg gleder meg veldig til å diskutere med partikollegene, sa Siv Jensen til Dagbladet da hun ankom Tostrupgården og Frp's partikontor i Oslo sentrum.

På spørsmål om hva skissen består i, svarer hun:

- Det er et forslag til skisse til en enighet mellom de fire partiene

- Ingen skisse

Men det foreligger ingen endelig «skisse» til løsning som er godkjent eller akseptert av alle de tre andre regjeringspartiene, ifølge kilder Dagbladet har snakket med.

De regner med at skissen mer er en oppsummering av hvor langt forhandlingene har kommet til nå og en løypemelding om hva Frp realistisk sett vil kunne oppnå dersom de sluttføres.

De fire partilederne i regjering skal imidlertid være kjent med innholdet i det Siv Jensen legger fram.

På spørsmål om Høyre har sett eller akseptert skissen som Siv Jensen legger fram, svarer Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter som følger:

- Vi gir ikke løpende kommentarer til forhandlingene.

Høyres Helge Orten som leder samferdselskomiteen på Stortinget har heller ingen kommentar til hva skissen består i. Alstadsæter viser videre til uttalelsene som Erna Solberg kom med på fredag:

- Vi jobber for å finne løsninger og forankre saker både om bompenger og statsbudsjettet. At Frp konsulterer sitt landsstyre, er en helt naturlig prosess i dette, sa hun til NTB.

Dagens landsstyremøte i Fremskrittspartiet er ekstraordinært og kommer midt i valgkampen og bare en drøy uke før budsjettkonferansen i slutten av august.

De fire partilederne i regjeringen sitter og forhandler, men Frp's landsstyre får altså ingen skisse å ta stilling til som de fire partiene i regjering er enige om.

Dagens møte skal ifølge kildene være en mulighet for Siv Jensen til å finne ut hvor mye hun har å gå på i forhandlingene, samtidig som landsstyre får mulighet til å gi tilbakemeldinger til hvordan forhandlingene går - og hvor skoen trykker.

Jensen uønsket

Landsstyremøtet fikk en dramatisk opptakt i går kveld da et enstemmig vedtak i Sarpsborg Frp ga uttrykk for at de ikke ønsker at Siv Jensen kommer til byen. Bakgrunnen er nettopp bompengespørsmålet og det de oppfatter som manglende gjennomslag.

- Det skulle ikke ha vært grunnlag for opprettelsen Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). Bompengesaken skulle ha vært vår sak. Men det er ennå ikke for sent. Hvis vi går ut av regjeringen, tror jeg at vi kan øke oppslutningen til Fremskrittspartiet med tre prosent, sier gruppeleder Stein Erik Westlie i Sarpsborg Frp til Sarpsborg Arbeiderblad, som først omtalte saken.

Siv Jensen ønsket i dag ikke å kommentere at et partilag ikke ønsker partilederen på besøk midt i kommunevalgkampen.