Foss (55): -  Vi har aldri hatt det bedre!

En fersk meningsmåling Per-Kristian Foss selv har bestilt, viser at stadig flere mener de har det bedre nå enn før han ble finansminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På oppdrag fra Høyre har MMI i tre måneder stilt velgerne følgende spørsmål: «Har du fått det bedre eller verre siden 2001?» 37 prosent mener at de har det bedre, mens bare åtte prosent mener verre.

Første gang spørsmålet ble stilt, i april, mente 29 prosent de hadde det bedre. Men fortsatt er det et solid flertall som mener de har det verken bedre eller verre.

-  Fulle lommebøker

Høyre, som lenge har vært frustrert over ikke å få kreditt for de gode tidene, tar likevel undersøkelsen som tegn på at velgerne i økende grad er seg bevisst at deres økonomiske situasjon er god.

-  Hva er vitsen med disse målingene?-  For oss er det viktig å vite om vår egen opplevelse stemmer overens med folks opplevelse av situasjonen, sier Foss.

-  Jeg tror aldri lommebøkene har vært så fulle som nå, sier Foss.

Han viser til den lave renta, skattereduksjonen, lønnsveksten og den lave prisstigningen.

-  Går det an å få det bedre?

FEIT LOMMEBOK: -  Jeg tror aldri lommebøkene har vært så fulle som nå, sier Per-Kristian Foss. Han er svært tilfreds med at 37 prosent mener at de har fått det bedre siden 2001. Foto: Hans A. Vedlog
FEIT LOMMEBOK: - Jeg tror aldri lommebøkene har vært så fulle som nå, sier Per-Kristian Foss. Han er svært tilfreds med at 37 prosent mener at de har fått det bedre siden 2001. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

-  Vi er nok på toppen nå, så vi må nok regne med en noe lavere vekst, men jeg tror ikke at vi opplever noen krasjlanding, som noen eksperter frykter, sier Foss.

Fornøyde Høyre-velgere

-  Vi må dele æren med partene i arbeidslivet og Norges Bank. Men jeg synes det er latterlig når sosialistene sier at ikke oppgangen er et resultat av politikken, sier han.

Ikke overraskende er Høyre-velgerne mest fornøyd med dagens situasjon, målt mot 2001. Hele 61 prosent mener at de har det bedre, bare to prosent verre. Både Ap\'s og SVs velgere er litt mer fornøyd enn gjennomsnittet, med 34 og 38 prosent. De minst fornøyde er Senterpartiet, der 20 prosent synes det har blitt verre.

-  Nå har man bedt folk om moderasjon i over ti år. Når er det på tide å begynne festen?-  Aldri. Måtehold lønner seg. Vi kommer aldri til å rope hipp, hipp, hurra - nå er det fritt fram.