Foss åpner lommeboka

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Først fikk de sjokkmeldingen om at sønnen hadde omkommet i en ulykke under en militærøvelse. Deretter måtte de betale 116000 kroner i arveavgift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men etter ett år og åtte måneders kamp mot byråkratiet ordner nå finansminister Per-Kristian Foss opp.

- Staten har tatt på seg ansvaret for at Marius døde, da føles dette svært urimelig, sier Gunnhild Hatlelid Schei til Dagbladet.

20 måneder

To år og sju måneder er gått siden sønnen Marius Hatlelid Schei (19) druknet da en band-vogn gikk gjennom isen under en militærøvelse i Indre Troms.

19-åringen hadde arvet huset til besteforeldrene og bodde der sammen med familien til han dro i militæret. Da han omkom måtte foreldrene ta opp lån for å betale 116000 kroner i arveavgift.

- Det kom som et sjokk på oss. Vi hadde allerede betalt arveavgift da Marius overtok huset fra besteforeldrene sine. Fordi sønnen vår omkom, måtte vi plutselig betale en gang til, sier Hatlelid Schei.

Verdiøkning

Sønnen var ti år gammel da han arvet huset i Trondheim. Da betalte foreldrene 90000 i arveavgift. Fordi familien hadde bygget på huset, ble verdien på huset hevet. Da arveavgiften skulle betales på nytt, måtte de også betale arveavgift på verdiøkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer