MÅ SVARE FOR SEG: Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen varslet politiet for noen uker siden om at Forsvarets sikkerhetstjeneste ulovlig kan ha overvåket flere departementer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MÅ SVARE FOR SEG: Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen varslet politiet for noen uker siden om at Forsvarets sikkerhetstjeneste ulovlig kan ha overvåket flere departementer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Foss ber Strøm-Erichsen redegjøre for Stortinget

Mener forsvarsministeren har reagert for sent overfor Forsvarets sikkerhetstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Høyre mener forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har reagert for sent overfor Forsvarets sikkerhetstjeneste i overvåkingssaken.

Allerede for over ett år siden etterlyste EOS-utvalget et bedre regelverk. Dette er Stortingets eget kontrollutvalg for overvåkings- og etterretningstjenesten.

Først for noen uker siden valgte forsvarsminister Strøm-Erichsen (Ap) å varsle politiet om at Forsvarets sikkerhetstjeneste ulovlig kan ha overvåket flere departementer.

Høyres Per-Kristian Foss ber forsvarsministeren redegjøre for saken i Stortinget. Han vil spørre Strøm-Erichsen om hvorfor hun ikke handlet tidligere.

- Fredag vil vi sende et brev til forsvarsministeren og be henne redegjøre for Stortinget på en egnet måte om hva hun har gjort eller eventuelt ikke gjort etter at kontrollutvalget påpekte disse manglene for et år siden, sier Foss til NRK.

Etter det Dagbladet erfarer, kjente ikke EOS-utvalget til at regjeringsmedlemmer og departement kan ha blitt ulovlig overvåket.

Helga Hernes, som leder utvalget, vil ikke kommentere saken.

- Jeg kan ikke si noe om denne pågående saken, sier Hernes til avisen.

(NTB)

 

IKKE FORNØYD: Per-Kristian Foss (Høyre) krever bedre svar fra forsvarsministeren. Foto: Scanpix
IKKE FORNØYD: Per-Kristian Foss (Høyre) krever bedre svar fra forsvarsministeren. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer