Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foss blir ny riksrevisor?

De borgerlige vil bytte ut Jørgen Kosmo.

RIKSGRANSKER?:  Det borgerlige flertallet på Stortinget er misfornøyd med riksrevisor Jørgen Kosmo og vurderer å skifte han ut. Per-Kristian Foss (H) er favoritt, skriver Bergens Tidende. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
RIKSGRANSKER?: Det borgerlige flertallet på Stortinget er misfornøyd med riksrevisor Jørgen Kosmo og vurderer å skifte han ut. Per-Kristian Foss (H) er favoritt, skriver Bergens Tidende. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye borgerlige stortingsflertallet kan komme til å skifte ut Jørgen Kosmo som riksrevisor til fordel for Per-Kristian Foss.
Utsettelsen av Mongstad-rapporten er en av årsakene.

Mongstad-rapport Utsettelsen av Mongstad-rapporten var ikke populær blant de borgerlige. Den ble godkjent av styret allerede 20. juni, men ikke offentliggjort før tre måneder etterpå.

Kosmo har fått kraftig kritikk for at rapporten ikke ble offentliggjort før etter valget.

Foss favoritt Nå skal det være stemning blant de borgerlige partiene, som får flertallet i Stortinget, om å skifte ut Kosmo. Flere kilder bekrefter overfor Bergens Tidende at Høyres Per-Kristian Foss er favoritten.

Ap-mannen Jørgen Kosmo har sittet som riksrevisor siden 1. januar 2006. Han er for tiden på utenlandsreise og har ikke vært tilgjengelig for kommentar. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling