Foss: Eksportindustrien svartmaler

Eksportindustrien svartmaler når den varsler storstilt utflagging og industridød de nærmeste årene, mener finansminister Per-Kristian Foss (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) har anslått at 2.000 arbeidsplasser forsvant per måned i mai og juni. Skrekkscenariet for TBL-sjef Karl Nysterud er at én firedel av norske industriarbeidsplasser i verste fall kan forsvinne fram til 2010 dersom rammevilkårene ikke bedres, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Finansministeren tror ikke på industriorganisasjonenes svarte sysselsettingstall. Han regner NHO-organenes utspill som kampanje foran et nytt statsbudsjett.

- Selvsagt ser jeg at eksportbedrifter har spesielle problemer nå. Men arbeidsplasser er alltid blitt borte. Jeg er bekymret over nedleggelser. Men det bekymrer meg mer nå om vi ikke klarer å skape nok nye arbeidsplasser, sier Foss til DN.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer