Foss gir seg?

Lederstriden i Høyre er ikke død. Nå spekuleres det i om nestleder Per-Kristian Foss vil trekke seg dersom han ikke blir Høyres neste leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Kristian Foss vurderer å forlate Stortinget og politikken for godt dersom han ikke blir ny leder i Høyre på landsmøtet i mai, skriver VG i dag.

Avisen får bekreftet dette fra meget velinformerte kilder som kjenner Foss' innerste vurderinger av lederdebatten i partiet. Grunnen er at han ikke har lyst til å gå på enda en runde som nummer to i partiet.

Foss har tidligere sagt at at han ikke er aktuell som ny leder i Høyre hvis dagens leder Jan Petersen også stiller som lederkandidat på landsmøtet. Han skal ha gitt seg selv frist til over sommeren med å bestemme seg om han tar gjenvalg til en ny periode på Stortinget.

Valgkomiteen vet at hvis Petersen trekker seg, vil Foss på landsmøtet i Bergen si ja til å bli ny leder for partiet.

Noen forhold tyder likevel på at Foss ikke har tenkt å gi seg:

  • Tidligere i år sto han frem som homofil.
  • Han sa ja til å bli leder i Oslo Høyre.

Men avisens kilder sier at dette ikke vil være avgjørende, siden han kan fullføre siste del av lederperioden utenfor Stortinget.

Foss har vært stortingsrepresentant siden 1981 og har hatt mange toppverv i partiet, men har aldri hatt det aller høyeste vervet.

Dagbladet :på nettet