- MYE UGJORT: Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Per-Kristian Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
- MYE UGJORT: Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Per-Kristian Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Foss sa ja til å bli statsministerkandidat

Om partiet ber han om det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et lukket kandidatintervju med Oslo Høyres nominasjonskomité sa Per-Kristian Foss ja til å bli partiets statsministerkandidat om partiet ber han om det.


Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister.

Foss svarte at han hadde mye ugjort og ser på seg selv som en allroundpolitiker. Deretter fikk han spørsmål om han hadde lyst til å bli Høyres statsministerkandidat. Den tidligere Høyre-nestlederen svarte at han var villig til å ta på seg oppgaven dersom partiledelsen eller partiet ber ham om det.

Foss vil ikke kommentere saken.

Høyre-leder Erna Solberg, som er Høyres statsministerkandidat, sier at det ikke er noe i veien for at Høyre kan velge en annen statsministerkandidat, men at hun er trygg på at Høyre allerede har gjort sitt valg.

En meningsmåling som InFact har gjennomført for VG viser at 50 prosent av Høyres velgere ønsker Per-Kristian Foss som statsminister. 29,3 prosent vil ha Solberg. (©NTB)

 

DAGENS KANDIDAT: Partileder Erna Solberg er i dag Høyres statsministerkandidat.   Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DAGENS KANDIDAT: Partileder Erna Solberg er i dag Høyres statsministerkandidat. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer