Foss sa ja til å bli statsministerkandidat

Om partiet ber han om det.

- MYE UGJORT: Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Per-Kristian Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
- MYE UGJORT: Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Per-Kristian Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et lukket kandidatintervju med Oslo Høyres nominasjonskomité sa Per-Kristian Foss ja til å bli partiets statsministerkandidat om partiet ber han om det.

Nominasjonskomiteen ville ifølge kilder VG har snakket med vite hvorfor Foss ville ha nok en periode som stortingsrepresentant etter 27 år på Stortinget og en periode som finansminister.

Foss svarte at han hadde mye ugjort og ser på seg selv som en allroundpolitiker. Deretter fikk han spørsmål om han hadde lyst til å bli Høyres statsministerkandidat. Den tidligere Høyre-nestlederen svarte at han var villig til å ta på seg oppgaven dersom partiledelsen eller partiet ber ham om det.

Foss vil ikke kommentere saken.

Høyre-leder Erna Solberg, som er Høyres statsministerkandidat, sier at det ikke er noe i veien for at Høyre kan velge en annen statsministerkandidat, men at hun er trygg på at Høyre allerede har gjort sitt valg.

En meningsmåling som InFact har gjennomført for VG viser at 50 prosent av Høyres velgere ønsker Per-Kristian Foss som statsminister. 29,3 prosent vil ha Solberg. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer