Foss vil stoppe streiken

Regjeringen vil sørge for at det ikke blir noe av den varslede storstreiken torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette var budskapet fra finansminister Per-Kristian Foss, på årskonferansen til Finansnæringens Hovedorganisasjon i Oslo i formiddag.

- Regjeringen vil bidra til at oppgjøret kommer i havn, sa Foss til Dagbladet.

Fastlåst

Spørsmålet om tarifffestet tjenestepensjon har fått oppgjøret mellom Fellesforbundet og Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) til å kjøre seg fullstendig fast. Det er stor fare for at 47.000 arbeidstakere går ut i streik seinere denne uka. Men i går sendte TBL et brev til regjeringen, med forslag om at tjenestepensjon blir lovfestet. Dermed er ballen spilt over til Bondevik og Foss.

- Det er for tidlig å si om floken løses, men regjeringen er bedredt til å gi de svar som kreves, sa Foss i formiddag.

- Vil det bli streik?

- Det har jeg ikke tro på, nei.

Foss ville ikke gå i detaljer om svaret Finansdepartementet skal sende til TBL i morgen. Men han bekrefter at han vil komme med et forslag som skal avverge streiken. En mulig løsning som innebærer lovfestet tjenestepensjon i en eller annen form vil deretter bli utarbeidet, sendt ut på høring, og behandlet i Stortinget.

Godt nok?

Fellesforbundets har krevd at en sentral tariffbestemmelse skal forplikte hver enkelt bedrift til å inngå en avtale om betalt tjenestepensjon for sine ansatte. Svaret fra Foss i morgen vil avgjøre om forbundet godtar at stridsspørsmålet løftes ut av forhandlingene denne gangen, og i stedet overlates til stortingspolitikerne.

<B>FOSS:</B> Finansminister Per Kristian Foss snakket tirsdag på Finansnæringens hovedorganisasjons (FNH) årskonferanse. Han sa til Dagbladet.no at det neppe blir noe av streiken.