Fossmo peker ut hemmelig medhjelper

Nekter å stå bak draps-sms. Vil ha ny rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Helge Fossmo soner livstidsdom i fengsel. I løpet av uka vil han og advokat Peter Althin anke politiets beslutning om ikke å starte ny etterforskning, melder svenske Expressen.

Peker ut ny sms-synder

Den 10. januar 2004 ble 23 år gamle Alexandra Fossmo skutt og drept i sitt hjem i svenske Knutby. Kort etter ble naboen, Daniel Linde, funnet hardt såret.

Skuddene ble avfyrt av barnepiken til Alexandra og Helge Fossmo, Sara Svensson. Senere kom det fram at det var Helge Fossmo som hadde beordret barnepiken og elskerinnen til å drepe. Hun ble dømt til rettspsykiatrisk behandling, han til livsvarig fengsel for medvirkning til mord.

Nå hevder den tidligere pastoren i pinsemenigheten i Knutby at det ikke var han som sendte de anonyme tekstmeldingene til barnepiken. Fossmo peker ut en annen - en hemmelig medhjelper.

- De nye opplysningene omhandler blant annet hvem som kan ha stått bak tekstmeldingene, sier advokat Peter Althin til Expressen.

Håper på gjenopptakelse

Helge Fossmo har redegjort for de nye opplysningene i avhør. Han har nektet for at han sto bak tekstmeldingene som fikk Sara Svensson til å drepe, og han har pekt ut vedkommende som skal ha sendt dem.

SONER LIVSTIDSDOM: Tidligere pastor i pinsemenigheten i Knutby, Helge Fossmo, mener han har nye opplysninger som borger for gjenopptakelse av saken. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
SONER LIVSTIDSDOM: Tidligere pastor i pinsemenigheten i Knutby, Helge Fossmo, mener han har nye opplysninger som borger for gjenopptakelse av saken. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Politiet i Uppsala har vurdert at opplysningene ikke er av en slik art at de ser nytten av å iverksette nye etterforskningsskritt.

- Det er denne beslutningen som vi i løpet av uka vil begjære overprøvet. Jeg skal bare ha Helges godkjenning for hvordan jeg skal formulere det hele, sier Althin til den svenske avisa.

Håpet er at Høyesterett skal beordre saken gjennopptatt, slik at Helge Fossmo får en ny sjanse i retten.

Ifølge advokaten finnes det nye bevis som taler til klientens fordel.

- Det finnes andre personer som kan være interessante, og det finnes nytt materiale som vi kommer til å presentere, sier Althin.

Avviser påstandene

Kriminalinspektør Kenneth Ågren forsvarer beslutningen om ikke å gjenoppta etterforskningen.

- Det ville kreve opplysninger som gjør at vi kan starte undersøkelser knyttet til en ny gjerningsperson. Helges og Saras respektive skyld er allerede etablert, sier Ågren til Expressen.

Fossmo peker ut hemmelig medhjelper

Kenneth Ågren var ansvarlig for de komplementerende avhørene av Fossmo sist høst.

- Han pekte ut en annen som kan ha sendt tekstmeldingene. Men vi finner ikke noe i hans historie som styrker disse påstandene, framholder Ågren.

.