Fossmo skriver til barna hver dag

Fra fengselet i Uppsala skriver pastor Helge Fossmo brev til sine tre barn hver eneste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre barna, to gutter på 5 og 8 år, og ei jente på 9 år, bor hos Helge Fossmos søster i Bankeryd i Sverige. De er alle tre barn av Helge og hans første kone, Helene, men barna fikk raskt beskjed om å kalle pastorens nye kone, Alexandra Fossmo, for «mamma».

Alexandra Fossmo ble skutt og drept av Sara Svensson i januar i år. Barna har dermed mistet to mødre, og deres far er tiltalt for å ha tatt livet av dem begge.

Fra fengselet skriver Helge Fossmo brev til barna hver eneste dag. Han ringer også til barna, og har ved minst fire anledninger fått besøk av ungene sine i fengselet i Uppsala.

Videoavhør

Dagen før Alexandra ble drept, var de to sønnene hjemme hos en nabodame sammen med Alexandra. Der spilte de TV-spill med naboens barn. Ved 20-tida gikk de hjem og la seg. Datteren overnattet denne natta hos en venninne.

De to sønnene ble dagen etter drapet videoavhørt. Begge fortalte i avhør at de ikke hadde våknet eller hørt noe om natta, selv om de bare lå få meter fra der Alexandra ble skutt. Politifolkene som bar dem ut av huset etter drapet reagerte på at det nesten var umulig å få kontakt med guttene.

Derfor ble det foretatt hårprøver av barna for å bringe på det rene om det var dopet ned. Hårprøvene viste seg ikke å inneholde noen tegn på sovemiddel eller liknende, og denne delen av etterforskningen ble ikke fulgt opp.

Uenige

I videoavhøret forteller den eldste sønnen at han ikke har hørt noen smell, eller våknet om natta. Han vet ikke om noen har kommet inn i rommet etter at han har sovnet. Han kan heller ikke fortelle noe spesielt om de to siste ukene.

Han forteller at Sara Svensson har bodd hos dem tidligere, men han vet ikke hvorfor hun har flyttet.

-  Mamma og pappa er uenige iblant. Det er når pappa synes mamma gjør feil, sier han i avhøret.

Ved videoavhøret vet ikke de to guttene at moren deres er drept. Det fortalte deres far dem seinere.

VIL LEVE MED BARNA: Også i et brev fra Helge Fossmo til hans søster gir pastoren uttrykk for hvor mye barna betyr for ham.
I RETTEN: Sara Svensson og Helge Fossmo under rettssaken denne uka.