Fossum raste mot Fallo i retten

Men innrømmet at han kjøpte 3000 liter metanol-sprit, og solgte ti kanner. Kurt Sørensen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no): Spesielt  var Per Erik Fossum sint over Erik Fallos påstand om at han hadde vært med og finansiert spriten med 500.000 kroner på forhånd.

- Det er en latterlig påstand at jeg skulle finansiere Fallo. Jeg har aldri forskuddsfinansiert spritkjøp eller noe annet. Fallo er kjent som den mest upålitelige mannen i Europa. Jeg ville heller satset 100.000 kroner på et dårlig fotball-lag enn 1000 kroner på ham, sa Fossum.

Han mener spritsmugler Fallo burde bli forfatter etter alt det han har fortalt i retten.

- Det er blitt en kommedie, en farse. Jeg ville aldri finansiert noe han var med på. Det er en fornærmelse, som å bli kalt en tosk, fortsatte Fossum.

Han startet sin forklaring i Oslo tingrett i dag, der han er tiltalt for ett giftdrap etter at han solgte metanolholdig sprit til en person som senere døde. Fallo er i samme sak tiltalt for sju giftdrap.

Påtalemyndigheten mener de to har solgt sprit etter at det var kjent at spriten kunne inneholde metanol.

I sin forklaring i dag innrømmet Fossum at han kjøpte 3000 liter sprit av Fallo for 400.000 kroner i kontanter. Han sa at Fallo ikke hadde fortalt ham at dette partiet inneholdt metanolsprit.

Først en uke etter at han mottok partiet skal Fallo ha ringt og fortalt at partiet skal ha inneholdt metanol.

TILTALT FOR GIFTDRAP:   Erik Fallo (t.v.) og Per Erik Fossum (høyre) er tiltalt etter giftmordsparagrafen etter at de har solgt metanolholdig smuglersprit. Marte Svarstad Brotkorb (nr. to t.v.) og advokat Benedict de Vibe. Foto: SCANPIX
TILTALT FOR GIFTDRAP: Erik Fallo (t.v.) og Per Erik Fossum (høyre) er tiltalt etter giftmordsparagrafen etter at de har solgt metanolholdig smuglersprit. Marte Svarstad Brotkorb (nr. to t.v.) og advokat Benedict de Vibe. Foto: SCANPIX Vis mer

Da hadde Fossum allerede solgt seks kanner ti med liter sprit. En av de som kjøpte denne spriten, var 63 år gamle Kurt Sørensen ble blind og delvis lam etter å ha drukket spriten.

Kort tid etter ble Fossum arrestert.

Etter ett års kamp døde Kurt Sørensen på Ullevål sykehus.

Etter pausen ble Fossum kjørt knallhardt på hva han hadde sagt i avhør. han innrømmet at det meste han sa var løgner for å beskytte seg selv og Fallo.

Blant annet fortalte ikke Fossum at han hadde et lager med snaue 3000 liter sprit, der minst halvparten inneholdt metanol. Dette lageret oppdaget ikke politiet før etter at Fossum ble løslatt fra sitt første varetektsopphold. 

Politiet spanet da på Fossum, som ledet dem til lageret.

I retten husket Fossum svært dårlig og selektivt. Gang på gang klaget han på sin dårlige hukommelse og alder. Fossum har dårlig hørsel, og bruker høretelefoner for å få med seg spørsmålene.

Fossum kom også med nye opplysninger om en person han hadde solgt sprit til, men som han rakk og advare før han ble arrestert. Han hevder at Fallo ringte ham og advarte om at spriten var forgiftet, først etter at han hadde begynt å selge av den.

Fallo benekter å ha ringt, men hevder at han advarte Fossum om at spriten var forgiftet da han leverte den.

Politiet har ikke funnet noen spor etter en oppringning mellom Fallo og Fossum på det tidspunktet Fossum hevder at Fallo skulle ha ringt.

DØDE: Her er Kurt Sørensen før metanolen ødela ham. Bildet er tatt på slutten av 90-tallet.