Foster omkom - stenger fødeavdelingen

- Sjukehuset har flere hendelser som har ført til dødsfall og alvorlig funksjonshemming enn det som er normalt, mener fylkeslegen.

IKKE FORSVARLIG: Fylkeslege Ketil Kongelstad (innfelt) har satt i gang en gransking av fødeavdelingen ved sjukehuset i Kongsberg, der flere alvorlige hendelser de siste åra skal ha ført til dødsfall og alvorlige funksjonshemminger. Foto: Dagbladet/Helsetilsynet
IKKE FORSVARLIG: Fylkeslege Ketil Kongelstad (innfelt) har satt i gang en gransking av fødeavdelingen ved sjukehuset i Kongsberg, der flere alvorlige hendelser de siste åra skal ha ført til dødsfall og alvorlige funksjonshemminger. Foto: Dagbladet/Helsetilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag valgte Vestre Viken HF å stenge fødeavdelingen ved sjukehuset i Kongsberg, fordi sjukehuset selv ikke finner det forsvarlig å holde avdelingen åpen slik den drives nå.

Den utløsende årsaken er en hendelse ved sjukehuset forrige helg: Et barn døde i mors liv.

- Jeg kan bekrefte at dette dødsfallet blir ansett som unaturlig. Helseforetaket meldte selv fra til oss som helsetilsyn mandag, og har vært tydelige på at det kan ha vært sider ved behandlingen som kan ha bidratt til dødsfallet, sier fylkeslege i Buskerud, Ketil Kongelstad til Dagbladet.no.

Politiet er koblet inn i saken.

- Helseforetaket har selv meldt fra til politiet, slik det normalt gjøres når det er mistanke om at et dødsfall er unaturlig, kommenterer Kongelstad.

Flere hendelser de siste åraFødeavdelingen skal nå granskes av Fylkeslegen.

- Det er vel greit å kalle helgas hendelse for det utløsende for granskningen, men vi legger også en del liknende hendelser fra de seinere åra til grunn, sier Kongelstad.

- Hvilke hendelser er dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer