- Fosterfamilie et alternativ

Det sier barnevernet i Cochabamba til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

COCHABAMBA (Dagbladet.no): Representanter for barnevernet i Cochabamba besøker den to år gamle dattera til den kokainsiktede 21-åringen i fengselet.

Et av alternativene de vil foreslå, er å la toåringen flytte inn hos en boliviansk fosterfamilie.

- Vi har allerede begynt å se etter familier, bekrefter direktøren for barnevernet, Cira Cusco, som forteller at det blir gjort gjennom organisasjonen «Infante»

- Dersom mora vil ha barnet nært seg mens hun sitter i San Sebastian-fengselet, kan det være et alternativ. Barnet vil da få besøke moren sin ofte, sier hun.

Cusco sier imidlertid at dette er morens avgjørelse, og bekrefter at det allerede har vært snakk om at 21-åringens mor vil komme fra Norge og ta hånd om barnet.

- Vi vil anbefale at barnet blir tatt med hjem til Norge, men dette er jo en prosess som vil ta tid. Fosterfamilie kan være et alternativ i en mellomfase om det er behov for det. Men hvis det bare er snakk om en kort periode, anbefaler vi at barnet blir hos mor i fengselet, ellers kan det bli forvirret, sier Cusco.

- Men på lengre sikt vil vi gjøre alt for at barnet ikke blir værende i fengselet. Forholdene er ikke bra for en toåring. Det er ikke sunt for et barn å være stengt inne på den måten, å ikke ha tilgang på ordentlig mat, å ikke få se sola, sier direktøren for barnevernet.

Når barnevernet besøker fengselet i ettermiddag boliviansk tid, vil de også sjekke toåringens fysiske og mentale tilstand, sier Cira Cusco.

FÅR KANSKJE FOSTERFAMILIE: Toåringen, som sammen med sin mor er innesperret i et boliviansk fengsel, blir muligens plassert hos en fosterfamilie i landet. Foto: Privat
FÅR KANSKJE FOSTERFAMILIE: Toåringen, som sammen med sin mor er innesperret i et boliviansk fengsel, blir muligens plassert hos en fosterfamilie i landet. Foto: Privat Vis mer
VIL HA TOÅRINGEN UT: Den 21 år gamle narkotikasiktede kvinnen (t.h) vil ha barnet ut av det bolivianske fengslet.