BORTFØRT: På denne holdeplassen i Masterudveien i Austmarka ble jentene bortført. Her får politiet beskrivelser fra et vitne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BORTFØRT: På denne holdeplassen i Masterudveien i Austmarka ble jentene bortført. Her får politiet beskrivelser fra et vitne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Fosterforeldrene ventet på Rajana (6) og Somana (8) på bussholdeplassen. Like etter ble jentene dratt inn i en bil

- Ble holdt igjen av barnets far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUSTMARKA/OSLO (Dagbladet): 14.35 i ettermiddag ble de to søstrene Rajana og Somaja Dudaeva bortført av tre maskerte menn.

De to jentene gikk av skolebussen ved Egbergsbanen i Masterudvegen i Austmarka utenfor Kongsvinger. Utenfor bussen sto deres fosterforeldre og ventet.

- Det var foresatte ved busstoppet da jentene gikk av. Jentene gikk av bussen og skal ha blitt tatt med i en ventende bil, sier politiadvokat Irene Johnsen Dahle ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Sluppet av som normalt Bussjåføren som kjørte skoleruta opplevde ikke noe spesielt da han slapp jentene av bussen.

- Han kjørte skoleruta si, og opplever hele den som normal. Han slapp av jentene der de normalt går av bussen. De ble møtt av noen som er foreldre eller foresatt, slik som de normalt pleier, sier regionsdirektør Hedmark og Oppland i Nettbuss, Arild Nylend.

- Da han reiste fra holdeplassen så han lyset fra en bil i speilet, dette var ikke noe unormalt, sier Nylend.

Nylend opplyser at det var 16 elever på bussen da den kjørte fra Austmarka mot Kongscinger, da jentene gikk av på sitt faste stoppested, var det bare tre elever igjen på bussen.

Det er trolig at de tre gjerningspersonene visste akkurat hvor jentene skulle gå av bussen, og ventet på å slå til.

ETTERLYST: Politiet har frigitt disse bildene av søstrene som ble bortført, trolig av sin egen far, i dag. Rajana (6) er til venstre, Somaja (8) til høyre. Foto: Politiet / privat
ETTERLYST: Politiet har frigitt disse bildene av søstrene som ble bortført, trolig av sin egen far, i dag. Rajana (6) er til venstre, Somaja (8) til høyre. Foto: Politiet / privat Vis mer

I øyeblikkene etter Rajana (6) og Somaja (8) kom av bussen skal de ha blitt dratt inn i en liten eller mellomstor grå eller sølv SUV av to maskerte menn.

Politiet antar at bilen er en Toyota Yaris eller Toyota Previa.

Holdt igjen fosterforeldrene Den tredje gjerningsmannen, som politiet antar er de to jentenes biologiske far, forhindret fosterforeldrene fra å ringe etter hjelp.

- Han ble igjen på stedet, og med sin tilstedeværelse hindret han fosterforeldrene. Deretter skal han ha løpt fra stedet til fots. Vi antar at han hadde en bil ventende, eller at de hadde to biler, sier politiadvokat Johnsen Dahl.

- Vi er veldig interessert i tips og eventuelle vitneobservasjoner som kan ha blitt gjort på stedet. Det er et relativt øde område med lite trafikk og få husstander, sier Dahl.

- Hvorfor mistenkes deres far i saken?

- Det har å gjøre med vitneforklaringer fra stedet og med hvem som har interesse av å utføre gjerningen, sier hun.

Klokka 19.45 i kveld slo politiet i Oslo til mot den biologiske farens adresse på Oslo øst.

Internasjonal etterlysning De to jentene er søstrene Rajana Dudaeva født i 2007 og Somaja Dudaeva født i 2006. Begge er av tsjestjensk opprinnelse. Jentenes far, Mansur Mahashev født i 1971, er etterlyst i saken. 

FORHINDRET FOSTERFORELDRENE: Mansur Mahashev etterlyses, etter at han skal ha bortført barna sine. Foto: Politiet
FORHINDRET FOSTERFORELDRENE: Mansur Mahashev etterlyses, etter at han skal ha bortført barna sine. Foto: Politiet Vis mer

Norsk, svensk og internasjonalt politi er varslet, og flyplassene er informert.

Politiet og den ene bortføringsbilen kjørte i retning Kongsvinger, men politiet har ikke videre opplysninger om hvor bortføringsbilen kan ha kjørt videre.

Hedmark politidistrikt velger derfor å etterlyse de to tsjetsjenske jentene og den mistenkte faren med navn og bilde.

- Vi holder på å gjøre vitneavhør i saken, og har blant annet fått forklaring fra fosterforeldrene. Vi har også fått en rekke tips fra personer som mener de kan ha sett bortføringsbilen, sier Johnsen Dahl.

Politiet ber folk om å ringe inn tips på telefonnummer 62 53 90 00.

AKSJON: Politiet slo i kveld til mot leiligheten til Mansur Mahashev på Oslo øst. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
AKSJON: Politiet slo i kveld til mot leiligheten til Mansur Mahashev på Oslo øst. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer