Fostermoras siste farvel

Skilles fra gutt (15) med autisme og Downs syndrom etter 14 år. Tapte striden mot Barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BJØRKELANGEN (Dagbladet): Fostermor Gro Mikalsen klarte ikke holde tårene tilbake da skolebussen rullet inn på grusveien ved huset der hun bor i Bjørkelangen for å hente fostersønnen (15) for aller siste gang.

Før det hadde morningen forløpt som normalt. Etter morgenstell og frokost, hadde den alvorlig utviklingshemmede gutten med autisme og Downs syndrom sin vanlige diskostund på lekerommet hvor han hoppet og danset rundt til høy musikk med en kosebamse i armene.

Deretter forsvant det normale. Fostermor skulle klargjøre gutten for en ny skoledag for aller siste gang. Under en lang og god kos på stuegolvet, gjemte hun sine stille tårer over skulderen hans.

- Tøft - Han har nok skjønt at noe er i ferd med å skje. Alvoret i det vil nok komme brått på ham. At han skal til et nytt sted i dag og til enda et nytt sted på fredag, uten at han får se oss, er han ikke forberedt på. Vi får ikke forberedt ham på noe vi selv ikke vet hva er, sier Gro Mikalsen til Dagbladet.

Storebror Sindre (22) var også tilstede denne siste morgenen for å ta sitt farvel med lillebror gjennom snart 14 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer