Fostermoren føler seg overvåket

Fostermoren til 14-åringen som er på rømmen fra barnevernet i Tromsø, nekter nå å åpne døra for politiet og barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG (Dagbladet): Klokka seks i går morges aksjonerte politiet på nytt mot fostermorens hjem. Hun ble vekket av at to uniformerte politimenn og to representanter fra barnevernet braste inn på rommet hennes:

- Det var helt forferdelig. Samboeren min ble skjøvet til side i døra. De stormet opp trappa og inn på rommet mitt. Jeg ble skremt og redd.

Hennes advokat, Tor Erling Staff, reagerer kraftig:

- Aksjonen er et grotesk brudd på privatlivets fred. Dette er ingen jakt på en krigsforbryter, og barnevernet har gått langt ut over sin fullmakt. De driver psykisk krigføring. Vi vil anmelde de to politibetjentene til SEFO for grov uforstand i tjenesten. Dette er et grovt eksempel på myndighetenes krig mot den enkelte, sier Staff til Dagbladet.

Politiet på sin side mener at de har opptrådt korrekt.

- Å påstå at vi stormet huset, er bare tull. Vi lette etter jenta, og da er det naturlig at vi for eksempel brukte lommelykter. Men vi skjønner at fostermoren opplever ubehag ved å bli vekket på den måten. Men når vi går gjennom et hus, må vi innom alle rommene, sier Øyvind Kjølberg, politioverbetjent ved Sarpsborg politistasjon.

GÅR IKKE UT: 14-åringen er på hemmelig sted, og har bare telefonisk kontakt med sin fostermor (bildet).