Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fostersønn siktet etter drap i Tvedestrand

To menn pågrepet og siktet for drap og medvirkning til drap.

DREPT: Den drepte kvinnen bæres ut av huset i natt. Politiet har pågrepet to menn, men vil ikke si noe om de siktedes forhold til den drepte kvinnen. Foto: ROAR LAUGERUD
DREPT: Den drepte kvinnen bæres ut av huset i natt. Politiet har pågrepet to menn, men vil ikke si noe om de siktedes forhold til den drepte kvinnen. Foto: ROAR LAUGERUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 50-åra ble i går kveld funnet drept i en bolig like ved Holt campingplass i Tvedestrand.

- To menn er nå pågrepet og siktet. De ble pågrepet med et par timers mellomrom, en sent på kvelden og den andre tidlig på natta, sier Stein Watne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Dagbladet mandag morgen.

- Den ene er siktet for drap og den andre er siktet for medvirkning til drap, sier politiinspektør Nils Anders Grønås ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han sier de to ikke ble pågrepet på åstedet eller i umiddelbar nærhet til åstedet. De ble heller ikke pågrepet sammen, men hver for seg med noen timers mellomrom.

- Fostersønn Agderposten.no skriver at en av de pågrepne skal være offeres fostersønn, men verken Grønås eller Watne vil bekrefte dette overfor Dagbladet.

- Vi har foreløpig ikke gått ut med alder på de pågrepne eller deres tilknytning til offeret, sier Watne.

- Jeg kan i bunn og grunn ikke uttale meg om hvordan drapet har foregått, motiv eller tilknytning mellom de involverte, sier Grønås.

Noe av det første politiet gjorde da de ankom åstedet i går var å sikre seg filmen til overvåkningskameraene på campingplassen, skriver Agderposten.no.

Avisa skriver også at det ble mer og mer klart at fostersønnen kunne mistenkes etter at politiet hadde snakket med vitner og sett på overvåkningsvideoen.

Kjenninger av politiet Det er ifølge Grønås to boenheter i boligen der kvinnen ble funnet.

- Avdøde bodde i andre etasje, opplyser Grønås.

Ingen av de pågrepne bodde i boligen. Ifølge Grønås skal de være kjenninger av politiet.

CAMPINGPLASS: Huset kvinnen ble funnet i ligger rett ved en campingplass i Tvedestrand. Foto: ROAR LAUGERUD
CAMPINGPLASS: Huset kvinnen ble funnet i ligger rett ved en campingplass i Tvedestrand. Foto: ROAR LAUGERUD Vis mer

Naboene i leilighetskomplekset skal ha fått beskjed om at de ikke kan flytte inn igjen i sine leiligheter de neste tre dagene.

- Vi kan foreløpig ikke si noe om når naboene kan få flytte tilbake til sine leiligheter. Åstedet og leilighetene rundt der er sikret av politiet, sier Grønås.

Branntilløp Den avdøde kvinnen ble funnet søndag kveld etter et branntilløp i boligen.

- Vi fikk melding om at var et mindre tilløp til brann og rykket ut med et vaktlag. Da de kom frem og gikk inn i leiligheten fant de en person som var i en tilstand som gjorde at de valgte å gå ut igjen og kontakte politiet. Det var da ikke fare for brann, sier Svend Svendsen, brannsjef ved Østre Agder Brannvesen til Dagbladet.

Ifølge politiinspektør Grønås anslår politiet at drapet skal ha skjedd i går kveld.

- Vi fikk melding om drapet klokka 19.34 i går, og antar at drapet skjedde et sted mellom klokka 18.00 og 19.30, sier Grønås til Dagbladet.

Utover dagen vil politiet fortsette åstedsgranskningen.

TO SIKTEDE: - Etter at kriminalteknikere har gjort sine undersøkelser, har vi nå å gjøre med en mulig drapssak, sier jourhavende politijurist Nils Grønås i Agder politidistrikt til Dagbladet. Foto: ERNEST BOSWARA/DAGBLADET
TO SIKTEDE: - Etter at kriminalteknikere har gjort sine undersøkelser, har vi nå å gjøre med en mulig drapssak, sier jourhavende politijurist Nils Grønås i Agder politidistrikt til Dagbladet. Foto: ERNEST BOSWARA/DAGBLADET Vis mer