Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fostertyven kan få dødsstraff

Lisa Montgomery, som kvalte gravide Bobbie Jo Stinnett og skar ut fosteret, får høre tiltalen i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen, som er tiltalt for å ha kvalt Bobbie Jo Stinnett (23) og skåret ut og kidnappet hennes åtte måneder gamle ufødte barn, risikerer dødsdom.

I dag møter Lisa Montgomery (36) i retten for å høre tiltalen mot seg og for å få vite hvilken rett som skal behandle saken.

Den alvorlige tiltalen innebærer enten livstid i fengsel eller dødsstraff. Statsadvokat Todd Graves i Missouris vestre distrikt, har ikke bestemt seg enda.

- Det er for tidlig å ta den avgjørelsen ennå, sier han til CNN.

Babyen, som nå har fått navnet Victoria Jo, ble funnet i live fredag av politiet etter at en anonym person tipset politiet om at Lisa Montgomery viste frem babyen på en kafé i hjembyen Melvern.

Barnet ble gjenforent med faren sin på et sykehus i Topeka.

Montgomery har sittet i varetekt i Wyandotte County jail i Kansas City siden hun ble arrestert samme dag. Hun innrømmet raskt ugjerningen.

Montgomerys ektemann vil ikke bli siktet i saken. Han trodde på konas løgn om at hun hadde født barnet på et fødeklinikk i Topeka etter å ha vært på handletur. Han visste ikke at barnet var stjålet og at kona nylig hadde abortert parets eget barn.

Det var torsdag ettermiddag at Stinnets mor fant datteren sin død i en blodpøl i hjemmet sitt i byen Skidmore. Bobbie Jo og drapskvinnen hadde møtt hverandre på nett og avtalt av Montgomery skulle kjøpe en hund av Stinnett-paret.

Les også:

KAN BIL DØDSDØMT: Lisa Montgomery (36)møter en dommer i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media