Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotball er viktigst

Et klarere inntrykk av manglende ansvarsforhold innen vår helseomsorg enn det vi fikk i Pål T. Jørgensens «Tabloid» i går kveld, kunne vi vanskelig fått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vår tidligere kollega i Dagbladet, Øystein Kleiven, som i forgår lovet 70000 av egen lomme til smertebehandling av en yrkesskadd trailersjåfør, møtte i studio sammen med sjåføren og en stortingsmann fra Ap.

Sistnevnte forsøkte å bortforklare det hele med å si at Stortinget hadde bevilget de nødvendige midler. Grunnen til at så ikke har skjedd, skulle være en strid mellom to sykehus. Yrkesskadde Asbjørn Olaussen kunne blankt avvise dette. Han fortalte at to leger ved Aker sykehus hadde kjempet som løver for at han skulle få den operasjonen som forhåpentligvis kunne få ham tilbake i yrkeslivet igjen. Det var fylkeskommunen som hadde svart nei.

Stortingsmannen fra Arbeiderpartiet ble svar skyldig. «Tabloid»-program nummer to viste stigende temperatur, og begynner å bli så hardtslående som programskaperne har håpet det skulle bli.

Kronprinsen

Den store mediebegivenheten er fortsatt kronprinsens samboerskap. I går var kong Harald på banen utenfor FN-bygningen i New York med en menneskelig og klar melding til de mange frammøtte journalister. Med varme gjorde han det klart at både han og hans kone er glade for at deres sønn har funnet seg en kjæreste. Han innrømmet at spørsmålet om samboerskap hadde vært vanskelig, men han forsvarte - blant annet med de erfaringer han og Sonja hadde dengang da - at dagens unge skulle få anledning til å prøve seg fram. Og spørsmålet om han snakket som konge eller far turnerte han svært elegant da han smilende repliserte at det, når alt kommer til alt, dreier seg om samme person.

Millenniummøtet

Vi måtte vente til «Kveldsnytt» på NRK for å få vite hva resten av verden er opptatt av i kveld: Millenniummøtet i FN hvor statsoverhoder fra nesten alle verdens land er samlet. Det har knapt vært et tilsvarende møte i verdenshistorien. Men selv der ble vi avspist med et meget kort sammendrag, fokusert på mulighetene for et kompromiss i Midtøsten før president Yasir Arafat eventuelt om en uke erklærer sin palestinske stat.

For viktigere var kampene i kvartfinalen i den norske cupen, må vite. Innslaget fra Kristiansand stadion om eventuell omkamp på grunn av en spiller som ikke sto på dommerkortet var lenger enn innslaget fra FN. Det sier ganske mye om NRKs nye nyhetsprofil.