Fotball-lege opererer Sonja

I morgen skal dronning Sonja opereres i foten. Overlege Erik Rosenlund ved Volvat medisinske senter er én av de to legene som skal operere. Han er mest kjent som fotballege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beinskaden til dronningen har utviklet seg over tid. Noe av årsaken kan være at hun står mye under representasjonsoppgavene.

Overlege Erik Rosenlund er mest kjent for å fikse knærne til haltende fotballspillere. Fotballspillerne Vegard Skogheim og Steinar Nilsen kunne igjen trikse med ballen etter å ha ligget på operasjonsbenken hans.

Operasjonen av feilstillingen i foten er ikke et vanskelig inngrep, opplyser legene. Selve operasjonen tar mellom en og to timer.

Dronningen må likevel regne med «å bli satt ut av laget» i 12 uker etter operasjonen.

- Ikke stor risiko

- Først tar vi røntgen for å kartlegge skaden. Deretter forteller vi pasienten hvilke metoder som brukes. Pasienten avgjør på bakgrunn av denne informasjonen hvordan inngrepet skal foretas, sier Rosenlund. Han skal bistå professor dr.med. Paul Lereim ved Rikshospitalet.

- Slike inngrep gjør vi ukentlig. Det er ikke forbundet med stor risiko, sier Rosenlund. Han regner med at dronningen må sitte med beinet høyt i 12 uker.

I disse dager sitter Rosenlund på benken til Vålerenga som lagets trofaste lege.

Dronningen er fritatt for representasjonsoppgaver i rekonvalesensperioden.

Gips og krykker

I seks av ukene skal hun gå med gips og krykker. Dronning Sonja har tidligere uttalt at hun ikke er spesielt interessert i fotball.

- Jeg synes likevel det er en ære å bli spurt om å være med og få dronningen på beina, sier fotballegen.