Fotball-slag venter Rosenborg

Olympiakos - Panathinaikos 3- 1. Olympiakos vant prestisjeoppgjøret mot Erik Mykland og Panathinaikos. Men grekernes form bør ikke skremme Rosenborg før neste ukes avgjørende Mesterliga-møte. Det er verre med pøbelen på tribunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går dummet nemlig greske fotball-fans seg ut igjen. Halvveis ut i andre omgang oppsto det bråk mellom rivaliserende supportergrupper fra Olympiakos og Panathinaikos. Pøbelen satte fyr på stolsetene, kastet stein og skjøt på hverandre med fyrverkeri. Minst 30 tilskuere ble skadd og sju ble arrestert.

Skjer det samme neste onsdag, kan Rosenborg få en het kveld.

Men Olympiakos-ekspert Niko Nikopoulus tror det vil gå roligere for seg når det kommer nordmenn på besøk.

- Den harde kjernen blant Olympiakos-fansen er ikke mors beste barn, men opptøyene er stort sett et problem på ligakamper, sier Nikopoulus, som er fotballreporter i den greske sportsavisen Athlitiki Foni, til Dagbladet.

Uansett vil det bli liv på Olympiastadion når trønderne kommer på besøk. I går var 80000 mennesker på plass da Olympiakos slo erkefienden.

Tre utvist

Sluttresultatet ser overbevisende ut, men det lyver. For Panathinaikos spilte den siste halve omgangen med bare åtte spillere på banen etter at dommeren hadde viftet iherdig med det røde kortet. Og i sterkt overtall scoret Olympiakos to av sine tre mål. Men Panathinaikos maktet også å redusere.

Og selv om serberen Ilija Ivic scoret to ganger og er grekernes giftigste våpen, bør ikke Nils Arne Eggen få nattesøvnen ødelagt av 3- 1-seieren.

- RBK kan vinne

For RBKs motstander i vinn-eller-forsvinn-kampen er ikke i slag.

- Jeg tror Rosenborg kan vinne neste onsdag. Olympiakos er i dårlig form. Panathinaikos var klart best så lenge de var fulltallige, sier fotballreporter Niko Nikopoulus.

  • Erik Mykland spilte første omgang for Panathinaikos, mens Frank Strandli satt på benken hele kampen.
  • Peter Ofori-Quaye, som scoret trøstemålet i 5- 1-kampen på Lerkendal, ble skadd i går og må stå over mot RBK.