Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM på feil arena

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tyskland skal på nytt arrangere fotball-VM, et idrettsarrangement som bare sommer-OL kan måle seg med når det gjelder penger, publikum og TV-interesse verden rundt. Det ligger enorm prestisje og økonomiske interesser bak fotball-VM. Vertslandet kan regne med solide gevinster og oppmerksomhet fra store deler av verdens befolkning de ukene turneringen varer.
  • Sør-Afrika tapte med så liten margin som mulig. Det burde ikke ha skjedd. Fotball-VM er aldri blitt arrangert i Afrika, et kontinent der fotballinteressen er meget stor, og som har fostret en hel haug med spillere i verdensklasse den siste tida. Dessuten spiller de morsom fotball. Et slik arrangement ville vært en enorm utfordring og inspirasjon for et land som for få år siden var styrt av et apartheidregime, men som har klart det kunststykket å få til en fredelig overgang til demokratiet. Det ville også vært en gest og gitt et viktig løft til et helt kontinent som sårt trenger anerkjennelse og støtte.
  • Men flertallet blant de høye herrer i FIFA ville det annerledes. Vår egen fotballpresident, Per R. Omdal, forklarer sin stemmegivning med at de europeiske delegatene alltid stemmer på en europeisk søker. - Sånn er det bare, sier han til Aftenposten. Her er det med andre ord ikke rom for egen tankevirksomhet. Hva slags system er nå dette?
  • Vi tviler ikke på at Tyskland vil bli en god arrangør. Men når FIFA var delt omtrent på midten, kunne ikke Sør-Afrikas søknad være så dårlig heller. Argumentet om at fotball-VM skal markere samlingen av Tyskland 17 år etter Murens fall, er i beste fall en dårlig unnskyldning for stemmegivningen. Skulle det først tas politiske hensyn, burde Sør-Afrika vunnet enstemmig.
  • Nok en gang ser vi at verdens idrett styres av personer som ikke er i stand til å løfte blikket over sin egen snevre krets, der penger, makt og posisjoner er avgjørende. Nå har den norske fotballpresidenten havnet i denne klassen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling