PRAKTANLEGG: To dager før åpningen forsvant det nye fotballanlegget i flommen. Foto: OLVE MORKEN
PRAKTANLEGG: To dager før åpningen forsvant det nye fotballanlegget i flommen. Foto: OLVE MORKENVis mer

Fotballbane til fem mill. skylt bort av flommen - to dager før åpningen

Nå ligger dekket som en trekkspill i hjørnet av banen. - Jeg var nesten på gråten da jeg så ødeleggelsene, sier fotballederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det ser helt forferdelig ut. Hele bygda gledet seg til åpningen på torsdag, forteller leder i fotballgruppa til Ålen IL, Johnny Hansen til Dagbladet.

I dag tidlig var hele banen dekket av vann etter at elva Gaula flommet over sine bredder. Nå ligger det nye kunstgressdekket som et trekkspill i hjørnet av banen. Det var Adressa.no som først skrev om fotballbanen tidligere i ettermiddag.

Siste finpuss mandag Siste finpuss på anlegget ble gjort mandag, og idrettslaget skulle feire den offisielle åpningen med folkefest torsdag. De ventet besøk av Norges Fotballforbund, Trøndelag Fotballkrets, en rekke politikere og sine sponsorer.
 
- Det blir det ingenting av. Alt er vasket bort. Det hele er et tragisk syn. Jeg var nesten på gråten da jeg så ødeleggelsene, sier Hansen.

Viktigst å redde folk Han legger til at selv om det vil ta tid, kan banen repeareres. Det viktigste var å redde mennesker fra husene sine da flomvannet stod som verst på.

- Mye av arbeidet med banen er gjort på dugnad, de timene får vi aldri igjen. Men det blir sannsynligvis ikke noe økonomisk tap for oss.

Hundrevis av dugnadstimer Fotballanlegget eies av Holtålen kommune. Hansen anslår prisen på det nye dekket til fem millioner kroner, og forteller at det ligger flere hundre dugnadstimer bak det nå totalødelagte anlegget.

 FESTEN UTSATT:  Torsdag skulle den nye, flotte kunstgrassbanen i Ålen blitt offisielt åpnet med folkefest. Her ligegr banen som en dårlig krysning av et trekkspill og et altfor stort golvteppe, et halvt døgn etter at elva Gaula var på sitt mest flomdigre nivå siden moderne målinger startet i 1940.Her tre av dem som innser at åpningsfesten er utsatt: fra venstre Hilde Grytbakk, datteren Kaia Grytbakk (8) og venninnen Ida Engen (13). Foto: Ole Morten Johansen.
FESTEN UTSATT: Torsdag skulle den nye, flotte kunstgrassbanen i Ålen blitt offisielt åpnet med folkefest. Her ligegr banen som en dårlig krysning av et trekkspill og et altfor stort golvteppe, et halvt døgn etter at elva Gaula var på sitt mest flomdigre nivå siden moderne målinger startet i 1940.Her tre av dem som innser at åpningsfesten er utsatt: fra venstre Hilde Grytbakk, datteren Kaia Grytbakk (8) og venninnen Ida Engen (13). Foto: Ole Morten Johansen. Vis mer

Han forteller til Dagbladet at det er et godt fotballmiljø i bygda og at det er mange som blir berørt av mangelen på fotballbane. Han ser ikke for seg at de klarer å ha en ny bane klar før til neste sesong.

- Ålen IL har 14 lag, fra mikro-nivå til seniornivå. Så det er mange som syns dette er trist. Anlegget skulle dessuten fungere som et samlingspunkt for alle i bygda.

DUGNAD: Mye av jobben er gjort på dugnad av lokale ildsjeler. Foto: OLVE MORKEN
DUGNAD: Mye av jobben er gjort på dugnad av lokale ildsjeler. Foto: OLVE MORKEN Vis mer
ENORME ØDELEGGELSER: Åpningen er nå avlyst. Foto: OLVE MORKEN
ENORME ØDELEGGELSER: Åpningen er nå avlyst. Foto: OLVE MORKEN Vis mer