Fotballbarn i dødskrasj

En kvinne omkom da en danskregistrert bil kolliderte med en buss med 19 ungdommer og 12 foreldre fra Eidsvoll ved Dynekilen nord for Strömstad i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en dansk personbil som kolliderte med en norsk buss med ungdommer på vei til en fotballtreningsleir. En kvinne som satt i passasjersetet foran i bilen, er omkommet. Den mannlige sjåføren er alvorlig skadd og fløyet til sykehus i Uddevalla. To personer i baksetet fikk lettere skader og er sendt til sykehuset i Fredrikstad, sier informatør Tommy Jonsson hos politiet i Göteborg.

Personene i bilen var av israelsk opprinnelse, men kjørte en dansk leiebil.

- Ingen av de norske ungdommene er skadd, men de er sjokkerte og blir tatt hånd om av et kriseteam ved Strömstad brannstasjon, sier Jonsson.

De norske ungdommene er fra ti år og oppover og er tilknyttet Eidsvoll Turn Fotball. De var på vei til Kattegat-cup på Øst-Jylland i Danmark.

- De skulle ta ferja fra Varberg, sier Jan Wahlqvist ved redningstjenesten i Strömstad.

Daglig leder Tom Rune Finbråten i Eidsvoll Turn var med på ulykkesbussen.

- Guttene har tatt veldig bra, og fikk roet seg ned etter å ha pratet med kriseteamet. Vi drar videre, og guttene spiller antakeligvis sin første kamp torsdag, sier han.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.50. Ulykken førte til at E6 ble stengt, og førte til store trafikkproblemer.

(NTB)