Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballeier Berlusconi favoritt i valgoppgjør

Italienerne til valgurnene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Milliardær, fotballeier og mediemogul Silvio Berlusconi er favoritt til å hente hjem valgseieren i Italia. I dag og i morra stemmer italienerne for en nasjonalforsamlig i det regjeringsforvirrede landet.

Italia får nemlig etter dette valget sin 62. regjering siden andre verdenskrig. Dersom Berlusconi vinner valget og klarer å skrape sammen en koalisjonsregjering, vil han bli statsminister for tredje gang i pastalandet, melder nyhetsbyrået Reuters. 

Berlusconis hovedmotstander i valget er sentrum-venstrekandidaten Walter Veltroni.

Den tidligere kommunisten og Roma-ordføreren beskriver seg selv som en mann med sans for forandringer. Både han og Berlusconi går til valg med å love mindre skatt og hardere bekjempelse av kriminalitet.

Det er ventet at det vil bli en tett kamp mellom AC Milan-eieren og den tidligere Roma-ordføreren.

- Jeg bryr meg ikke om hvem som vinner. Jeg har bare lyst på en regjering som varer, sier læreren Fransesco Antonazzi (54) fra Roma, en av 47 millioner stemmeberettigede fra Italia.

Forrige regjering varte i bare 20 måneder. Det var tiden Romano Prodi fikk sitte i sjefsstolen før landet gikk mot økonomisk tilbakegang og koalisjonsregjeingen kollapset.

Valget i Italia varer i dag og i morra. Folket kan stemme på til sammen 158 partier som konkurrerer i regionale og nasjonale valg, melder britiske BBC.

GÅR FOR VALGSEIER: Silvio Berlusconi avgir sin stemme i Milano i dag. Reduserte skatter og bekjempelse av kriminalitet er hans fanesaker. Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA
GÅR FOR VALGSEIER: Silvio Berlusconi avgir sin stemme i Milano i dag. Reduserte skatter og bekjempelse av kriminalitet er hans fanesaker. Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA Vis mer
HOVEDMOTSTANDEREN: Walter Veltroni er Berlusconis argeste konkurrent i valget. Her fra stemmelokalene i Roma tidligere i dag.
FOLKET AVGJØR: Det var til tider lange køer for å få stemt i dag. Her fra Napoli i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media