Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballens fargeklatt

Navn: Nils Arne EggenAlder: 58 Yrke: Fotballtrener

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag ruller seriefotballen igjen, men trofaste lesere av Dagboka vet at sesongen allerede har vært i gang en stund. I år ble den innledet med at Rosenborg-trener Nils Arne Eggen scoret et sjeldent sjølmål under et kafébesøk i Trondheim: Fra scenen kom han med den oppsiktsvekkende meldingen at det hender at det drikkes en liten dram i garderoben under fotballkampene.

Nils Arne Eggen, en av Orkdalens største sønner, har trent Rosenborg til åtte seriemesterskap og tre cupmesterskap på nittitallet. Ingen liten bragd, særlig hvis det har skjedd i alkoholpåvirket tilstand. Vi ringte og fikk følgende utdyping: - Det var noe som skjedde i gamle dager, det. I dag skjer det definitivt ikke. Så da må det være en lapsus. Det går jo litt fort det der, vet du. Så jeg har ikke sagt det, og det gjøres ikke i dag, men vi gjorde det før.

Ja vel, nei, og god dag mann økseskaft, kan vi kanskje legge til, og når vi nok en gang slår på tråden for å få ferske opplysninger fra treneren, sitter fleipen løst: - Vi holder på å innføre et nytt drikkeprogram, skjønner du, med vinkart i pausen!

Nok et år skal altså Nils Arne Eggen Fargelegge fotball-Norges søn- og hverdager, og la oss håpe han aldri blir pensjonist. Mest moro er det når Rosenborg taper. Da kan Eggen bli riktig sint. Og da faller de replikkene han gjerne skulle holdt inne med. Kanskje er det derfor han misliker lydbåndopptakere så sterkt. - Slå av den der! buldrer han, mens det damper av topplokket.

Best er livet når det er unger i nærheten. - Det er alltid godt å ha med ungene, for da blir Nils sånn bestefar og da er han alltid snill og rolig. Han er bestefar til alle ungene i Rosenborg, avslører en annen snakkesalig rosenborger, Mini Jakobsen.

Treneren forteller ellers til Dagboka at han fortsatt tar sikte på å bli ferdig med boka som skulle komme ut i fjor, og at det går bra med røykinga; nyttårsforsettet sprakk, og han røyker som aldri før. Men også på dette området var det verre før, og her er siterer vi nok en gang fra Eggens opptreden på kafé forleden:

- Altså, da jeg spilte på landslaget, så røyka landslagskapteinen i pausen. Det var faktisk den tida jeg ikke røyka, men det var Arne Pedersen, og han sprang som en sånn hårråhund, så det var ikke noe problem med det. Men man må vite når man skal ha det behagelig, det er poenget.