Fotballens sjefselger

Navn: Gunnar Wilhelmsen Alder: 43 Yrke: Fotballformann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det hjalp ikke at Gøran Sørloth advarte mot Kurdistan og det som verre er: Rune Lange blir tyrker i to år, og 26 millioner havner i TIL-kassa - om nå ikke bankgarantien viser seg å være av den portugisiske sorten.

TIL-sjefen kan puste ut i sin staselige villa på Tromsøya, vel vitende om at et smart spillersalg igjen berger klubbøkonomien. Det er vel derfor det er så stille i byen når måljegere som Flo, Rushfeldt, Årst og Lange blir borte. Følelsene må vike for fornuften.

  • For ettersom TIL er en veldig liten klubb oppe ved iskanten, mener formannen det er ansvarsløst å si nei når storklubbene slenger millionene på bordet. Spillere kommer og går, men klubben skal leve videre. Slik inntar han taktikerrollen ved forhandlingsbordet, og derfor drypper det også noen kroner inn på TIL-kontoen om Lange flytter fra Tyrkia. Ordningen heter «prosenter ved videresalg» og ble visstnok oppfunnet i Tromsø.
  • I 1985 ble Moss ble slått 1- 0 på Melløs, kvalik-kampen blir aldri glemt i Tromsø. Nå får Gunnar mye av æren for at TIL siden har forblitt i godt selskap.

Han kan Fotball-Norge ut og inn og nyter stor respekt i miljøet. Men hjemme har han erfart at det koster å være stor mann i en liten by. En temperamentsfull «bygut» gikk på en smell og ble møtt av nådeløse avistitler etter en fuktig runde i lysløypa, men den ydmyke mannen som reiste seg lærte vel mye av blåmandagen som fulgte.

  • Fotballag blir lett småbyers stolthet og får det ofte som de vil, i Tromsø vil folk helst ikke være nabo når TIL søker om å bygge ut stadion. Klubben har et sterkt nettverk med innflytelsesrike folk i både næringsliv og politikk. Sånn sett skader det jo heller ikke at TIL-sjefens kjæreste er ordfører og TIL-henger Herman Kristoffersens nærmeste rådgiver.
  • Wilhelmsen var sjøl habil spiller da «Gutan» ikke dro lenger enn til Lyngen og Senja på kamp. Nå begrenser han seg til å traske hvileløst langs sidelinja på hjemmekampene. Dette har han holdt på med i 15 år, uvisst av hvilken grunn. Men han dyrker også en annen stor lidenskap: golf. Noen vil vel si at han kunne valgt en mindre naturstridig fritidssyssel i snørike Tromsø.
  • Trebarnsfaren eier både butikker og et spisested. Men han arvet ikke bare handelstalentet etter sin far, som var en markert SF-profil i Tromsø. Også sønnen er politisk radikal, det kan kanskje synes paradoksalt at pengesterke Gunnar synes «sosialist» er et hedersord som forplikter. Men det er nok derfor han er så raus mot dem som har møtt veggen her i livet.